Ministarstvo prosvete potpisalo je ugovore za izgradnju i rekonstrukciju mokrih čvorova u 22 osnovne i srednje škole na području opština Nova Varoš, Ivanjica i Sjenica. Radove, u ukupnoj vrednosti od oko 28,3 miliona dinara, finansira resorno ministarstvo sredstvima iz zajma Svetske banke, a zahvaljujući ovoj donaciji, nove toalete dobiće matične škole u Radoinji, Božetićima i Novoj Varoši, kao i izdvojeno odeljenje u Rutošima. Vrednost ove investicije procenjena je na oko četiri miliona dinara.


U gradskoj OŠ “Živko Ljujić“ prošle sedmice su počeli radovi na rekonstruisanju sanitarnih čvorova i komletnom uređenju dva muška toaleta, ukupne površine od oko sto metara kvadratnih, a posao je resorno ministarstvo poverilo specijalizovanoj firmi iz Bajine Bašte. Vrednost ove investicije iznosi blizu dva miliona dinara, a radovi se do sada odvijaju planiranom dinamikom.

Parama Svetske banke biće finansirana i izgradnja jednog toaleta u matičnoj OŠ “Knezovi Raškovići“ u Božetićima. Bajnobaštani su radove započeli pre nekoliko dana, a vrednost posla dostići će cifru od oko pola miliona dinara.

– Uskoro očekujemo početak radova na rekonstrukciji mokrih čvorova u matičnoj osnovnoj školi u Radoinji, kao i izdvojenom odeljenju u Rutošima. Reč je o izgradnji i kompletnom uređenju nekoliko toaletnih kabina ukupne površine od stotinak metara kvadratnih, a vrednost investicije procenjena je na oko 1,7 miliona dinara. Ukoliko se posao ne bude odvijao planiranom dinamikom, moraćemo da, zbog početka nove školske godine, napravimo adekvatnu organizaciju nastave – ističe Vlatko Nikolić, direktor OŠ “Gojko Drulović“ u Radoinji.

Inače, najviše sredstava za nove toalete po školama, Ministarstvo prosvete izdvojilo je za opštinu Sjenica. Reč je o donaciji vrednoj oko 16 i po miliona dinara. Takođe novcem Svetske banke biće rekonstruisani i mokri čvorovi i u desetak škola u opštini Ivanjica, a vrednost ovih radova premašiće dostići će cifru od oko osam miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari