Isečene gume srpskih kamiona na Jarinju, Srbi sumnjaju na pripadnike Rosu 1Foto: Kosovo online

Na prelazu Jarinje, nepoznati počinioci su tokom noći izbušili gume na teretnim vozilima čiji su vlasnici Srbi, koja su iskorišćena za blokadu, prenosi Kosovo online.

Građani koji su u blokadi na prelazu Jarinje tvrde da to rade pripadnici specijanih jedinica kosvske policije tokom smene dežurstva i da je bušenje guma u funkciji opstrukcije uklanjanja barikada, ne bi li Srbi bili optuženi da nije ispunjen deo sporazuma koji je postignut juče u Briselu.

Prema sporazumu, 2. oktobra će pripadnici specijalnih jedinica napustiti prelaze, a simultano je predviđeno i da Srbi uklone barikade. Jedinice Kfora preuzeće pozicije od specijalaca, u cilju osiguranja bezbednosti i slobodnog kretanja ljudi i robe, prenosi Kosovo online.

Izveštač Kosovo onlajn zabeležio je fotografije nekoliko vozila na kojima su gume isečene, a kako saznajemo na licu mesta, bilo je pokušaja da se oštete i druga teretna vozila u blokadi.

Kamioni se nalaze na samo nekoliko metara od specijalnih jedinica kosovske policije.

Kako je Kosovo onlajn ranije preneo i na prelazu Brnjak su sinoć tokom smene dežurstva, pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije bez ikakvog razloga oštetili desetak automobila čiji su vlasnici Srbi, koji su se nalazili u blizini barikade, prenosi Kosovo online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari