Ispovest srpskih vojnika koji su se pre 20 godina borili na Košarama

U bici koja je trajala 67 dana stradalo je 108 ljudi

Ostavite komentar


  1. Evo nastavka: …bili su dobri momci a oni kojima je suđeno zbog namernog samoranjavanja bivaju amnestirani.

    1. Uvek se nadje neko izuzetno „pametan i pronicljiv“, koji će i u najbistriju vodu da se pokaki kako bi dokazao svima „zaludjenima“, da ta voda i nije bila toliko bistra i lepa. Ništa novo za narod u kome su vrline defetizam i dezerterstvo a rodoljublje, herojstvo i žrtvovanje zločini, koje treba kazniti. Da li u Hagu, Beogradu ili medijski, nije toliko važno.

  2. To su pravi heroji. Slava palim borcima. Što se tiče momaka koji su preživeli taj pakao, Srbija im se „lepo zahvalila“ jer danas oni nose epitet slobista, nacionalista, zločinaca, moraju da se stide što su branili svoju zemlju ali su zato dezerteri ugledni gradjani, direktori, ministri, tajkuni. Dok su ovi momci krvarili ta dezerterska gospoda je „junački“ lupala u šerpe i lonce po BG, bežali iz zemlje, pravili se coravi (mada danas dobro vide iz ministarskih fotelja). Sramota. Dezerteri vladaju zadnjih 20 godina u različitim bojama (jer šta je problem preleteti iz jednog u drugo jato), bogate i bahate se a ovi momci verovatno rade u nekim bednim firmama manuelne poslove ili obrađuju zemlju u svojim selima, ako su uopšte živi?! Da li su ti momci krvarili da bi danas ministar odbrane (dezerter) pozivao na podelu teritorije koju su branili? Da su ovi momci u Americi, o njima bi se snimali filmovi, bili bi legende i primer junaštva i rodoljublja.

  3. Večna vam slava i hvala junaci. Preživelima želim sve najbolje u životu i njihovim porodicama.

  4. Dobro je da nije bilo bombardovanja od strane NATO-a jer bi to bilo mesanje u sukob.

  5. „…do 14. juna 1999. godine, kada se Vojska Jugoslavije posle Kumanovskog sporazuma povukla sa Kosova i Metohije….“
    Hm, ‘kapitulacija’ nije ‘sporazum’??!

  6. Svaka čast momcima, i večna slava poginulima! I, svi smo mi bili na neki način angažovani u odbrani svoje zemlje… A, ratovi se dobijaju ili gube. Bude i kapitulacija jedne strane, gube se i teritorije!!! Samo, sve bi to bilo drugačije da zemlju nisu vodili oni koji su je vodili, a Boga mi, neki od njih, vode je i danas! Opet, kuda?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.