Istoričar Milivoj Bešlin: Ponižavanje Vojvodine i građana

Ostavite komentar


  1. Ma gospidin bi to po kratkom postupku ko njegovi drugovi što su rešavali šta ko ima da se pita, zna se šta narod voli a i ako ne voli ima da ga naučimo šta da voli.

  2. Odakle ovolika briga za antifašističke tekovine kada su posle 5. Oktobra brže bolje preimenovani skoro svi nazivi i imena iz antifašističkog perioda za vreme i posle drugog svetskog rata?

  3. Господин би морао знати да су они који су мењали предходно име Зрењанина, морали водити рачуна о истим стварима.Не може се историја рачунати од поштовања традиције НОР-а, а претходна једноставно заборавити.Уосталом одлучиће грађани.

  4. Pitam se koliko dugo ce Vojvodini trebati da se izbori za slobodu? I Sandzaku?

  5. Pre izvesnog vremena Politika je objavila informaciju da je rehabilitovana zena osudjena na smrtnu kaznu jer je Nemcima potkazala Zarka Zrenjanina i njegovog saborca, koji su se spremali za odlazak na zasedanje AVNOJ-a. Nemci su opkolili selo gde je Zrenjanin cekao da mu se doture stvari neophodne za put, ali umesto stvari stigli su Nemci. Dovela ih je rehabilitovana zena i Zrenjanin je prihvatio borbu. Naravno, da nije mogao da se izbori sa brojnim Nemcima, vec je poginuo bacajuci borbu na brojne neprijatelje. Na sudjenju u Beogradu, zloglasni krvnik Vojvodine Spiler je akt potkazivanja rehabilitovane okarakterisao kao “banalna izdaja”. koja je to uradila zbog pogibije muza i “to je nju izlecilo od komunizma”. Za takva nedela na demokratskom zapadu letele su glave, cak i bez suda. Kod nas su nevini potkazivaci, dousnici, clanovi crnih trojki, zabavljaci, spijuni, simpatizeri nacista, kvislinzi i saradnici okupatora. U ovom slucaju tuzilac je najavio zalbu apelacionom sudu i konacna presuda jos nije poznata.

  6. Ја живим у овом граду и ја сам да се мој град зове ПЕТРОВГРАД!

  7. Откуда Бешлин зна вољу становника?Јел он неки чаробњак,баба Ванга…?
    Ево ја и моја фамилија живимо у овом граду и желимо сви да се наш град зове:ПЕТРОВГРАД!

    1. „Zrenjanin vise ne postoji, ja sam izvrsio zadatak“- zvuci poznato zar ne…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.