Novinarka Večernjih novosti Aleksandra Delić, stalni dopisnik iz Šapca, podnela je prijavu Policijskoj upravi u ovom gradu protiv sveštenika SPC Bogdana Simanića (46) koji je u subotu pretio da će je fizički napasti zbog pisanja o proneveri u novinama čiji je on vlasnik. Simanić je demantovao optužbe, navodeći da je on žrtva telefonskih poziva.

Pretnje Delićevoj usledile su posle napisa u kojem je prenela policijsko saopštenje da se Simanić, kao suvlasnik lokalnog nedeljnika Glas Podrinja, tereti za zloupotrebu službenog položaja „tešku“ preko 4,6 miliona dinara. Simanić je mobilnim telefonom pozvao novinarku Tatjanu Cvejić, koja je jedno vreme honorarno radila u Glasu Podrinja, tražeći da se određena poruka prenese Aleksandri Delić: „Ja sam bila šokirana kada me Simanić nazvao i, ne predstavivši se, počeo da urla da poručim koleginici Aleksandri Delić, dopisnici Večernjih novosti iz Šapca, da će prvom prilikom kad je sretne obrisati asfalt sa njom“, kaže Cvejićeva.

Bogdan Simanić, sveštenik SPC i suvlasnik nedeljnika Glas Podrinja, kaže da nikoga nije pozivao, već da je u toku dana dobio više poziva od novinarke Tatjane Cvejić, te da ove optužbe nemaju mesta. „Pa ne, Aleksandra nije bila predmet mog razmatranja ni u jednom pogledu. Na kraju krajeva ne bavim se takvim pitanjima, neka radi svako svoj posao“, kaže Simanić.

„Ja sam dugo vremena u ovom poslu i pisala sam o ljudima sa druge strane zakona vrlo dugo i opširno, i pretnji nikada ili skoro nikada nije bilo, pogotovo ne ovakvih“, rekla je Delićeva.

NUNS i UNS: Zaštiti Delićevu

Novinarska udruženja zatražila su od šabačke policije da zaštiti Aleksandru Delić. NUNS od policije i tužilaštva zahteva da ove pretnje najozbiljnije shvate i zaštite Aleksandru Delić, „jer je Bogdan Simanić široj javnosti poznat od 2007. godine kada ga je zbog batinanja prijavila njegova supruga“. UNS takođe osuđuje pretnje, i podsećada su Simanić i Slobodan Teodorović, inače građevinski preduzimači, kupili Glas Podrinja za 59 miliona dinara 2007. godine i da je posle privatizacije većina novinara napustila tu redakciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari