Okružni javni tužilac u Somboru Borislav Kurjakov rekao je juče agenciji Beta da je to tužilaštvo podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv predsednika opštine Sombor Jovana Slavkovića i Branka Krtinića, radnika opštinske uprave. Policija je protiv Slavkovića podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je pokušao da pribavi korist stranom pravnom licu od oko 4,1 milion evra, a na štetu budžeta opštine Sombor.

Okružni javni tužilac u Somboru Borislav Kurjakov rekao je juče agenciji Beta da je to tužilaštvo podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv predsednika opštine Sombor Jovana Slavkovića i Branka Krtinića, radnika opštinske uprave. Policija je protiv Slavkovića podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je pokušao da pribavi korist stranom pravnom licu od oko 4,1 milion evra, a na štetu budžeta opštine Sombor. Krivičnu prijavu Odsek za suzbijanje privrednog kriminala podneo je i protiv Krtinića zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo zlopupotrebe službenog položaja u pokušaju kao pomagač Slavkoviću.
Krivična prijava odnosi se na ugovor koji je opština Sombor potpisala sa firmom „L A. Eagle Internatonal“ o dugoročnom zaduživanju opštine Sombor za rekonstrukciju glavne ulice od oko četiri miliona evra. Iako su odbornici Sklupstine opštine Sombor marta prošle godine ovlastili predsednika Slavkovića da potpiše ugovor, ubrzo su počele optužbe lokalne opozicije. Opozicija je tvrdila de je potpisani ugovor štetan za opštinu Sombor, da su naknadno unošene izmene, kao i da će u slučaju raskida ugovora opština plaćati „kaznene penale“.
Najavljena rekonstrukcija glavne ulice još nije počela. U međuvremeni je nađen drugi investitor – Pokrajina. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić obećao je u Somboru da će iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 320 miliona dinara biti finansirana rekonstrukcija somborske glavne ulice. SO Sombor je ovog meseca donela odluku o raskidu ugovora sa „L. A. Eagle International“.
Slavković je pre nedelju dana saopštio da je ubeđen da će se dokazati da je potpuno nevin, jer je „krivična prijava kvalifikovana kao pokušaj, a ne kao izvršenje krivičnog dela“.
– To samo pokazuje da su ranije optužbe protiv mene bile lažne i da su za cilj imale osujećenje projekta rekonstrukcije glavne ulice i diskreditaciju mene lično“, saopštio je Slavković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari