Ivan Ivanović o vremenu kada je paralelno radio kao obezbeđenje u ambasadi SAD i vodio emisiju: Pravio sam fore o Hilari Klinton - ponuđeno mi je da sam odem 1Foto: Printscreen/Youtube/Agelast

Voditelj Ivan Ivanović, gostujući u podkastu Agelast Galeba Nikačevića, govorio je i o svom ranijem zaposlenju, dok nije postao poznat kao tv voditelj.

– U obezbeđenju sam radio jako dugo, 14 godina. Radio sam kao obezbeđenje u Izraelskoj ambasadi kada je bilo bombardovanje. Svašta sam radio, od onoga što stoji na trotoaru ispred zgrade, čuvao sam predsednika, čuvao sam ambasadora Montgomerija. Radio sam taj državnički antiteroristički sekjuriti, pre svega, ispričao je Ivanović.

Obuku za taj posao završio je, kaže, u Americi.

– Ustvari sam bio obučen za sve osim za pucanje, tu obuku sam prošao u našoj vojsci ranije. A u američkoj vojsci sam ja držao pojedine treninge, a odavde su me slali na te vrlo ozbiljne kurseve koje drže u Americi. I u tom poslu mi je bilo jako važno da sam na visokom nivou, u jednom trenutku je u Srbiji bilo nas šestorica koji su imali tu vrstu obuke, kazao je Ivanović.

Ipak, otkaz u američkoj Ambasadi dao je tek u martu 2011, iako je Veče sa Ivanom Ivanovićem počeo da radi 2010, a celu emisiju Keš taksi odradio je kao još uvek zaposleni ambasade.

– Tek mi je tada velika popularnost pojasnila da ipak ne mogu da radim kao obezbeđenje i vodim emisiju kao što je Veče. Pravio sam neke fore o Hilari Klinton i tadašnji šef me pozove i kaže: ne možeš da radiš u Stejt Departmentu a da vređaš državnog sekretara. Ponuđeno mi je ili sam da odem, što je najelegantnije i razumeli smo se. I to sam napustio, ali sam eto četiri godine paralelno radio sekjuriti u Ambasadi i stend ap na televiziji, ispričao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari