Ivana Parlić: Šta se dešava sa slučajem Užice-gas? 1Ivana Parlić/Foto:Nenad Kovačević/Danas

Predsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Užicu, Ivana Parlić, navodi da je juče „gotovo godinu i po dana od podnošenja krivične prijave“, protiv bivšeg gradonačelnika i funkcionera SNS, Tihomora Petkovića i Miće Mićića, vlasnika MPP “Jedinstvo“iz Sevojna, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, dala izjavu u svojstvu podnosioca prijave.

Ona navodi da su je tokom prošle godine novinari i sugrađani najčešće pitali o ishodu „afere Užice-gas“ i dodaje da je izjavu, juče dala Upravi kriminalističke policije, Odeljenju za borbu protiv korupcije u Užicu, povodom zahteva Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Parlić podseća da je krivičnu prijavu podnela u novembru 2020. godine protiv bivšeg gradonačelnika i funkcionera SNS, Tihomora Petkovića i Miće Mićića, vlasnika MPP “Jedinstvo“iz Sevojna, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

„Prema mojim saznanjima i dokazima kojima raspolažem, oni su nizom akata, a pre svega osnivanjem javno-privatnog partnerstva „Užice-gas“ u većinskom privatnom vlasništvu, naneli štetu Gradu Užicu, JKP „Gradska Toplana“ i građanima Užica, navodi predsednica Narodne stranke u Užicu.

Ona smatra da je „Užice-gas“, mehanizam „za trajno pljačkanje građana i zaduživanje JKP „Gradska toplana“ kroz desetostruko skuplje nabavke i ugovore za konverzije kotlarnica i nabavke gasa“.

Parlić ističe da je, u Užicu stvoren jedinstven slučaj posrednika, između prodavca gasa i JKP čiji je suosnivač Grad.

„Davanje iskaza sam iskoristila i da skrenem pažnju nadležnih istitucija na bezbednosni rizik koji postoji u gradu, jer neke merno regulacione stanice nemaju upotrebnu dozvolu, o čemu sam i lično više puta obavestila nadležno Ministarstvo“, napominje Parlić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari