Narodna stranka u Užicu: Čemu služi inspekcija Ministarstva rudarstva i energetike 1Foto: Nenad Kovačević

Ivana Parlić, predsednica užičkog odbora Narodne stranke, saopštila je da je ta stranka, skoro dva meseca od prijave koju je podnela državnoj inspekciji, zbog sumnje da merno-regulacione stanice i ostali gasni objekti u Užicu rade bez odgovarajućih dozvola i da predstavljaju opasnost po građane Užica, dobila odgovor da je taj predmet prosleđen na dalje postupanje Građevinskoj inspekciji Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Grada Užica.

U saopštenju se navodi da Odeljenje za inspekciju opreme pod pritiskom u Sektoru za inspekcijski nadzor, Ministarstva rudarstva i energetike, traženi „nadzor nije izvršilo i pored eksplozije gasa koja se desila u naselju Krčagovo, i to u zgradi koja nije priključena na gas, a zbog osnovane sumnje da je gas kroz kanalizacione otvore ušao u stanove te zgrade i da upravo područna merno-regulaciona stanica „Senjak“ nema odgovarajuće dozvole“.

„Čemu služi inspekcija nadležnog ministarstva, ako ne služi inspekciji gasnih objekata i to onih koji mogu da dovode do eksplozija i nesagledive opasnosti? I čemu služi načelo hitnosti, ako se ne primenjuje ni u ovom skandaloznom
slučaju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se prijava Narodne stranke odnosila na tu stanicu, ali i na ostale gasne objekte „Užice-gasa“ za koje ta stranka „osnovano sumnja da rade nelegalno i ugrožavaju život i bezbednost Užičana“.

Podseća se da je ta stranka „neposredno pre pomenute nesreće, skrenla pažnju na nelegalne objekte „Užice-gasa“ i Višem javnom tužilaštvu u Užicu, u okviru krivične prijave koju je podnela protiv bivšeg gradonačelnika, a sadašnjeg poslanika Tihomira Petkovića i Miće Mićića, vlasnika MP Jedinstvo iz Sevojna, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj“ .

„Kao odgovor na naše prijave i skretanje pažnje javnosti na korupciju, pljačku i bezbednosnu opasnost“, dodaje se, „blokirana je FB stranica Narodne stranke Užice, 9. decembra 2020. godine“.

„Skrećemo pažnju trenutnoj gradonačelnici Užica da je, prema dopisu Ministarstva, inspekcija potencijalnnih opasnosti, zbog sumnjivih objekata „Užice-gasa“, sada i formalno samo odgovornost Grada. Ovo je najbolji trenutak da se spreče buduće nesreće, koje ni jedno renoviranje zapaljenih stanova ili gušenje opozicionih glasila neće moći da sanira“, zaključije se u saopštenju.

Odbacili optužbe

Sve optužbe iz prijave o malvezacijama i finansijskim štetama, Petković je ranije odbacio, u svoje ime i u ime uprave „Užice-gasa“ čiji osnivači su Grad Užice i Jedinstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari