Druga najbolja teniserka Srbije Ana Ivanović odigraće u subotu meč drugog kola na prestižnom turniru u Indijan Velsu, nakon što je u prvoj rundi bila slobodna. Njena protivnica biće još uvek tinejdžerka, Ukrajinka Elina Svitolina, 43. teniserka na WTA listi.

Njih dve sastajale su se tokom karijera u dva navrata, a oba puta ubedljivim rezultatom slavila je srpska teniserka. Ana Ivanović je prošle godine eliminisana već u trećem kolu turnira, a 2008. je osvojila trofej pobedivši u finalu Svetlanu Kuznjecovu. Ukoliko savlada Svitolinu, trenutno 13. igračica sveta u trećem kolu sastaće se sa Ajlom Tomljanović (Hrvatska) ili Sloun Stivens (SAD.

U Indijan Velsu u muškoj konkurenciji startovaće najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić, koji je u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom sedmi nosilac. Oni će za protivnike imati zvučna imena u singl konkurenciji, Huana Martina del Potra iz Argentine i Hrvata Marina Čilića. Osim Zimonjića, Srbiju će u dubl konkurenciji predstavljati i Novak Đoković i Filip Krajinović, a i oni će imati zanimljive protivnike, jer će sa druge strane mreže biti letonsko-kanadski dubl u sastavu Ernest Gulbis i Miloš Raonić.

Novak Đoković u singlu će na teren najverovatnije u nedelju, a njegov protivnik u drugom kolu još uvek nije poznat. Drugom nosiocu turnira će na ovom Mastersu protivnik biti bolji iz sinoćnjeg meča Viktor Hanesku – Stefan Rober (kvalifikant).

Jankovićeva i Jovanovski igrale sinoć

Jelena Janković i Bojana Jovanovski su u noći između petka i subote odigrale mečeve drugog kola u Indijan Velsu. Jankovićeva je odmerila snage sa Ivon Mojsberger iz Austrije, dok je Jovanovski imala znatno zahtevniju protivnicu, Dankinju Karolinu Voznijacki.

Rosol bolji od Lajovića

Nakon što se prvi put u karijeri plasirao u glavni žreb turnira iz Masters serije, Dušan Lajović poražen je u prvom kolu. On je imao šansu da ostvari prolaz u drugu rundu, ali je posle preokreta poražen od Čeha Lukaša Rosola sa 2:1 (6:7, 7:5, 6:4). Lajović je trenutno 93. na ATP listi, ali će zbog ovog uspeha napredovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari