Ivica Todorić: Od Titana do Titanika

Od obitelji u tom postavu falila je jedino Ivičina mama, mučenica koja je umrla u sedamdesetoj godini. Išla je uporno sama u ribolov, čamcem iz Bakarca, gdje je godinama ljetovala, na pučinu ispred Urinja i kad joj je pozlilo, shvativši da je gotovo, oprostila se od familije SMS-porukom sa svog mobitela

Ostavite komentar


  1. Apsolutno je tacna tvrdnja da od "Titova konstrukta nije ostalo ništa – ni država, ni sistem, ni poduzeća" tu se sa vama slazem.Ali nije ostalo nista bas zbog ovakvih "biznismena" i politike koja je njih podrzavala(stvorila).Jer da nije postojalo i stvoreno u "Titovo vreme" sta bi oni privatizovali, cerecili i na kraju upropastili?

  2. Pusti, Denise Krležu, Glembajeve, Tita, Jugoslaviju. Svi oni će, kako sam kažeš, ostati upamćeni. A Ivica, kako opet sam kažeš, neće. Njegovu logiku (Ivičinu i njemu sličnim) najvernije su opisali i okarakterisali Lučano Seki, odnosno Nenad Briksi rečenicom, da je bolje živeti sto godina kao milijunaš, negoli tjedan dana u bjedi. I dalje lepo pišeš, no preobratio si uverenje. Bio si nesvrstan, više nisi, jasno si se svrstao. Pitaj četiri milijuna Hrvata, šta danas misle o Todoriću.

  3. Mnogo neistina je rečeno o Titovom vremenu. Svaki sistem nosi svoje kriminalce Abdića, Todorića, ali poredjenje sa Titom, je uvredljivo. Nosilo je ono mnogo nejasnih i glupih stvari, ali uporedivo sa današnjim stanjem, očito je učinjeno sa lošom namjerom. Nije Tito kriv za uništavanju realnog života na prostorima bivše YU, nego Srbija i njeni lideri koji su imali vlast i vojsku u svojim rukama. Kad je Ante Marković zahtijevao redukciju vojnih izdataka, kao da je ugrozio državu. Iznijeti tvrdnju da nije bilo uspješnih preduzeća je neistina, jer bilo ih je u svim republikama, koji su izvodili najsloženije radove širom zemljine kugle. Što je rekao neko : ovi danas nisu u stanju napraviti trotoara koliko je u Titovo vrijeme napravljeno tunela. U svemu promašen članak.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.