Iz budžeta grada Kragujevca za projekte u kulturi 39 miliona dinara 1

Gradsko veće na sednici održanoj danas, donelo je zaključak o raspodeli sredstava iz budžeta grada za finansiranje odnosno sufinansiranje programa, projekata i manifestacija u kulturi, izabranih na Javnom konkursu. Sredstva u iznosu od 39 miliona dinara odobrena su za realizaciju 60 programa, projekata i manifestacija.

Ukupno je konkurisalo 100 nosioca projekta, od čega 35 nije prihvaćeno, dva su odustala, a tri nisu ispunjavala uslove ovog Javnog konkursa.

Komisija je procenila da je da je ostalih 60 projekata predloženih za finansiranje usklađeno sa opštim interesom u kulturi, ciljevima i prioritetima konkursa, da poseduju kvalitet, sadržajnu inovativnost i kapacitete potrebne za realizaciju projekta, kao i da mogu imati pozitivan uticaj na kvalitet kulturnog života Grada i uključivanje osetljivih grupa poput projekata udruženja lica sa invaliditetom.

Najviše sredstava 18 miliona dinara odobreno je Udruženju Arsenal fest Kragujevac za organizaciju Arsenal festa Nova budućnost, dok je 2.5 miliona dinara opredeljno za organizaciju Vibe Festivala 2022.

Udruženju Art kvart za realizaciju 7. Šumadijskog internacionalnog festivala debitantskog filma odobreno je 1.4 miliona dinara.

Zaključkom Gradskog veća po 1.2 miliona opredeljeno je Udruženju građana Opera Nova Kragujevac za Razvoj operske scene u Kragujevcu -Tango opera i Udruženju Arhangeli Srbija za Interancionalni muzički festival i takmičenje Srce Srbije.

Takođe, ista suma odobreno je Agenciji za izvođačku umetnost Tekiart za projekat Muzički bioskop i Udruženju građana „Convivium musicum” za organizaciju 9. Internacionalnog festivala kamerne muzike Convivium Musicum.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari