vatrogasci spasioci iz beograda idu za trurskuFoto: MUP Srbije

Iz Niša je sinoć otišla grupa od 18 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije iz ovog grada, Valjeva, Užica i Bora, kao dodatna snaga našim vatrogascima – spasiocima koji već pomažu u ublažavanju posledica razornog zemljotresa u Turskoj.

Vatrogasci – spasioci su oko 18 časova krenuli sa devet vatrogasnih vozila – jednim navalnim vatrogasnim vozilom, četiri kombija i četiri terenska vozila, a jutros bi trebalo da su na terenu pogođenim zemljotresom.

U Tursku su juče stigla dva tima u kojem se nalazi 27 srpskih vatrogasaca.

Iz Niša otišle dodatne snage vatrogasaca zbog zemljotresa u Turskoj 1
Vatrogasci iz Beograda idu za Tursku: MUP Srbije

Zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je u ponedeljak rano ujutro delove Turske i Sirije, a proglašena je jednomesečna vanredna situacija u 10 gradova i regiona koji su najviše pogođeni.

Prema jutrošnjim podacima, broj žrtava u Turskoj povećan je na 7.108. Povređeno je 40.910 ljudi, izvestila je agencija Anadolija.

Ranije je saopšteno da je u Siriji poginulo više od 2.500 ljudi.

Sa vatrogascima i vozilima krenuo i “vatrogasni pas”

Sa srpskim vatrogascima i vozilima otišao je “vatrogasni pas” Zigi, devetogodišnji belgijski ovčar, obučen i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari