Srđana Paunovića(52) iz Kisiljeva, opština Veliko Gradište, bez ikakvog razloga na smrt su pretukla trojica meštana susednog sela Topolovnika. Požarevačka policija uhapsila je i podnela krivičnu prijavu protiv Desimira B.(49), Radiše J.(31) i Darka P.(25) svi iz Topolovnika, zbog sumnje da su izvršili krivično deo teške telesne povrede sa smrtnom posledicom.


Policija je 7. marta, oko 22 časa, nakon prijave građana, pored lokalnog puta Kisiljevo-Topolovnik, pronašla povređenog Srđana Paunovića (1961) iz Kisiljeva, koji je zbog težine povreda kolima hitne pomoći prevezen u požarevačku bolnicu. Povređeni je preminuo narednog dana, oko 14 sati, zbog povreda nanetih tupim predmetom. Konstatovano je naprsnuće lobanje i višestuki prelom rebara.

– Nakon 24 časa intenzivnim operativnim radom došli smo do saznanja o eventualnim izvršiocima ovog krivičnog dela i uhapsili trojicu osumnjičenih koji su policiji priznali i opisali način izvršenja ovog dela. Oni su naime putničkim vozilom marke “dačija sandero” sustigli Srđana Paunovića, koji je pešice išao kući, pretukli ga drvenom palicom, udarali nogama po telu i tako povređenog ostavili pored puta, saopštila je požarevačka policija.

Naš sagovornik blizak istrazi kaže da je pokojni Paunović sedeo u kafani u Topolovniku, gde su bili i osumnjičeni za njegovo prebijanje.

– Oni su se od ranije znali, ali nisu bili u svađi. Paunović, koji je bio nezaposlen, krenuo je kući uobičajenom trasom u Kisiljevo, gde je živeo. Ubrzo za njim su Desimirovom „dačijom“ krenuli osumnjičeni. Kada su ga sustigli, Desimir B. je rekao mladićima Radiši J. i Darku P., koji su nadničili kod njega, da izađu napolje i, bez ikakvog razloga, prebiju Srđana, valjda želeći na taj način da se pokaže pred njima. Oni su svog „gazdu“ bespogovorno poslušali, jer su kod njega radili na izgradnji objekta od preko hiljadu kvadrata na Srebrnom jezeru. Desimir je uzeo bejzbol palicu i nekoliko desetina puta s leđa udario nesretnog Srđana, koji je od udaraca pao na asfalt. Zatim je pozvao svoje radnike da ga išutiraju i dokrajče, jer, govorio je Desimir, on ne zaslužuje da živi i džabe jede ‘leba. Oni su ga poslušali i nogama po telu tukli nekoliko minuta. Na kraju su ga, onako krvavog, odvukli sa kolovoza pokraj puta i udaljili se u nepoznatom pravcu – priča naš izvor blizak istrazi. Prema njegovim rečima, nesretnog Srđana pronašao je jedan meštanin Topolovnika koji je obavestio policiju. Policija je došla na lice mesta i od Srđana, koji je bio teško povređen, čula, dok je u magnovenju buncao, da ga je prebio izvesni „Vasiliju“, rumunski državljanin, što se tokom istrage pokazalo da nije tačno. Srđan je poživeo još nekoliko časova, i 8. marta, oko 14 sati, podlegao je povredama. Prema obdukcionom nalazu, Paunoviću su polomljena sva rebra, grudna kost i naprsla lobanja.

Istraga

Odmah po prijavi ovog događaja i konstatovanja telesnih povreda od strane lekara mi smo otpočeli rad na rasvetljavanju ovog dela. Početna saznanja su ukazivala da je izvršilac nepoznati rumunski državljanin, ali vrlo brzo smo ustanovili da to nije pravi pravac. U međuvremenu je oštećeni preminuo od zadobijenih povreda zbog čega smo mi u potpunosti promenili metodologiju rada i mobilisali svo raspoloživo ljudstvo i krenuli sve iz početka. Ponovo je detaljno pregledano lice mesta, obavljeno je na desetine informativnih razgovora, proveravani su alibiji, išlo se maltene od kuće do kuće, od traga do traga… Ovakav pristup je ubrzo dao rezultate I mi smo lišili slobode tri naša državljana, koji su suočeni sa dokazima ubrzo priznali i detaljno objasnili na koji način su izvršili ovo krivično delo – rekao je povodom ovog slučaja načelnik Policijske uprave Požarevac Dejan Radenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari