Nenad Grčić, koji je bio optužen za učešće u pljački konvoja novca firme „Sekjuritas servis“, vraćen je na posao u beogradsku hitnu pomoć, saznaje Danas. On je na tom mestu radio i pre nego što se 10. marta prošle godine desila „pljačka veka“, kako je nazvan ovaj slučaj, u kojoj je organizovana grupa presrela u Ustaničkoj ulici konvoj sa novcem i otela oko 800.000 evra.

Grupa je, naime, presrela dva vozila pomenute firme, kundakom puške razbila staklo na vozilima, radnicima „Sekjuritas servisa“ oduzela naoružanje, nakon čega su odneli novac. Tom prilikom bili su maskirani fantomkama i obezbeđeni pancirima, a vozila kojim su pobegli su zapalili. Ukradeni novac nikada nije pronađen.

Ipak, sudsko veće Višeg suda u Beogradu je početkom septembra, zbog nedostatka dokaza, donelo oslobađajuću presudu za aktere “pljačke veka”.  S druge strane, tužilaštvo je najavilo žalbu na presudu. Stoga se može reći da ceo slučaj još uvek nije dobio potpuni pravni epilog, ali ta činjenica, po svemu sudeći, nije bila smetnja za Grčićev povratak na posao.

U Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć Danasu su potvrdili da je on vraćen na posao i objasnili da je u ovom slučaju sve rađeno u skladu sa zakonskim propisima.

“Posle hapšenja i određivanja pritvora, Grčić je suspendovan sa posla. Međutim, njega je nedavno sud, u prvostepenom postupku, oslobodio optužbi i ukinuo pritvor, pa smo i mi ukinuli suspenziju. On će nesmetano raditi do pravosnažne odluke suda, a ukoliko se odluka suda preinači, i on dobije kaznu zatvora dužu od šest meseci, mi smo tada po zakonu dužni da mu damo otkaz”, kaže Nenad Ivančević, direktor Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, i još jednom naglašava da su sve radili u skladu sa zakonom.

Zanimljivo je da je za učešće u “pljački veka” bio osumnjičen i Nenad Kurilo, takođe radnik Hitne pomoći. On je nakon pljačke bio u bekstvu i nije pojavljivao na poslu, te je, prema Ivančevićevim rečima, dobio otkaz.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj. Nedavno je, kako su pisali pojedini mediji, na posao, takođe u Hitnu pomoć, vraćen i Milo Radević. On je pre toga u zatvoru proveo bezmalo četiri godine, jer je bio član kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem heroina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari