Iz pritvora izašlo 11 kragujevačkih demonstranata 1Kragujevac Foto: Beta/Miloš Miškov

Svih jedanaestoro uhapšenih demonstaranata, koji su do sada procesuirani pred Višim sudom u Kragujevcu zbog nasilničkog ponašanja na protestu 8. jula, kad su demolirani delovi zgarada Policijske i Gradske uprave, pušteno je iz pritvora.

Portparolka Višeg suda Ivana Obradović rekla je agenciji Bata da je krivično veće Višeg suda, odlučujući po žalbama 16. i 17. jula, ukinulo ranije određeni pritvor do 30 dana za osmoro punoletnih lica, među kojima je i jedna 50-godišnja žena.

Pritvor od mesec dana u međuvremenu je ukinut i trojici maloletnika koji su ranije tokom saslušanja kod sudije Višeg suda priznali izvršenje krivičnog dela.

Svi su bili osumnjičeni za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Prošle sedmice, u kragujevačkom Osnovnom sudu ukinut je kućni pritvor dvojici osumnjičenih za nasilničko ponašanje na protestu.

U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu kažu da je zbog incidenata i nereda na protestu 8. jula u tom tužilaštvu do sada saslušano ukupno 19 osoba, od koji je 16 punoletnih građana i troje maloletnika.

Nadležni u Kragujevcu još uvek nisu zvanično saopštili koliko je učesnika protesta uhapšeno u noći između 8. i 9. jula u tom gradu, nakon nereda na platou ispred Gradske i Policijske uprave (nalaze se pod istim krovom), te potonjih sukoba dela demonstranata i policije.

Ne zna se ni koliko je demonstranata povređeno prilikom, kako su to zabeležile kamere na objektima u centru grada, više nego brutalne intervencije policije.

Špekuliše se da je u Kragujevcu uhapšeno i povređeno više od 30 demonstranata, dok je zvanično saopšteno da su u neredima na protestu i posle njega povređena četvorica policajaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari