Četvorici „posvećenih terorista“ okrivljenih za bombaške napade u Londonu 21. jula 2005. biće izrečena doživotna kazna zatvora. Muktar Ibrahim (29), Jasin Omar (26), Ramzi Mohamed (25) i Husein Osman (28) proglašeni su krivim u ponedeljak. Porota nije još donela presudu za Adela Jahua (24) i Manfa Kvaku Asiedu (34).

Četvorici „posvećenih terorista“ okrivljenih za bombaške napade u Londonu 21. jula 2005. biće izrečena doživotna kazna zatvora. Muktar Ibrahim (29), Jasin Omar (26), Ramzi Mohamed (25) i Husein Osman (28) proglašeni su krivim u ponedeljak. Porota nije još donela presudu za Adela Jahua (24) i Manfa Kvaku Asiedu (34). Kraljevski sud proglasio je krivim četvoricu muškaraca za zaveru za ubistvo koja je izazvala haos u Londonu posle njihovih pokušaja da postave bombu na podzemnu železnicu u Londonu i autobus 21. jula 2007, samo dve nedelje od napada u kojima je život izgubilo 52 ljudi. Iz Dauning strita je saopšteno da teroristi neće „potkopati britanski način života“ imajući u vudu pretnje Al Kaide. Zamenik Bin Ladena Ajman al Zavahiri zapretio je Britaniji da će joj se osvetiti jer je dala titulu viteza novelisti Salmanu Ruždiju.
Tripoli – Vrhovni sud Libije proglasio je pravnosnažnom presudu o izricanju smrtne kazne donetu 2004. nad pet bugarskih medicinskih sestara i jednim palestinskim doktorom zbog toga što su određen broj dece zarazili HIV virusom. Neizvesno je kada će ta kazna biti izvršena, imajući u vidu navode medija da je Gadafijeva fondacija, koja ima ulogu posrednika u pregovorima između pravnih zastupnika okrivljenih i tužilaca, postigla dogovor da se roditeljima te dece isplati određena novčana nadoknada kako bi odustali od daljeg sudskog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari