Izabrani novi tužioci za Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru 1foto: Stefana Savić

Visoki savet tužilaštva (VST) izabrao je danas Lejlu Hubić Nurković i Veljka Bijorca za nove tužioce u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru, objavio je radio Sto plus.

Hubić Nurković je javnotužilački pomoćnik u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru, a na konkursu raspisanom još 10. juna 2022, dobila je maksimalnu ocenu (pet).

Pored nje, na tom konkursu za javnog tužioca prijavilo se još 17 kandidata.

Nakon glasanja članova VST, ministarka pravde Maja Popović kratko je rekla da bi za neki budući konkurs “trebalo obratiti pažnju i na Madžović Aladina” koji je bio jedan od kandidata i na ovom konkursu.

U aprilu 2021. Visoki savet sudstva je predložio Madžovića za sudiju Osnovnog suda u Novom Pazaru, ali je njegovu kandidaturu, bez obrazloženja, osporila narodna poslanica Srpske napredne stranke Jelena Žarić Kovačević zbog čega on nije izabran na sednici Skupštine Srbije.

Bijorac, sekretar Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, je za tužioca izabran po konkursu raspisanom 18. novembra 2022., na kojem je dobio ocenu pet.

Na taj konkurs prijavilo se ukupno 14 kandidata.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru, računajući i vršioca funkcije glavnog tužioca Azru Spahić, ima sedmoro tužilaca – Mira Puzović, Radanko Lojanica, Samir Bakić, Muhedin Dedeić, Sanja Mrlješ i Petko Pucarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari