Na izboru najistaknutijih u vranjskom sportu za prošlu godinu koji je organizovan 46. put za redom za najboljeg sportskog stručnjaka proglašena je internacionalna fudbalska sudijica Jasmina Zafirović, koja od ove godine nosi znak FIFA i sudi na međunarodnoj sceni.

 Titulu najbolje sportistkinje ponela je Marija Aleksić, odbojkašica ženskog odbojkaškog kluba Vranje koji se takmiči u Drugoj saveznoj ligi. Zafirovićeva je priznanje dobila na predlog dopisništva Danasa, nakon što je u našem listu zavredela prostor u rubrici „Ličnost Danas“, a ovaj predlog podržan je i od NVO Odbor za ljudska prava (Mreže CHRIS) i regionalne novinske agencije Vranje Press. U konkurenciji za ovo priznanje bila su još četiri kandidata, svi muškarci.

– Ovo je priznanje i Vojsci Srbije, jer Jasmina radi kao civilno lice u vranjskom garnizonu i mi smo ponosni na nju prokomentarisao je general Milosav Simović, komandant Četvrte brigade kopnene vojske. Ništa manji aplauz više od tri stotine zvanica i sportista na proglašenju najboljih nije bio upućen ni odbojkašici Mariji Aleksić, čijom zaslugom su Vranjanke najviše na putu da postanu superligašice.

Najbolji sportski kolektiv je ekipa u malom fudbalu „Rušče“, član prve savezne Futsal lige. Za najboljeg sportistu proglašen je Dalibor Antić, kik bokser, Jovica Ilićiz odbojkaškog kluba je najbolji sportski radnik, dok je priznanje za stručnost pripalo treneru rukometaša Miodragu Nikoliću. Sportsko iznenađenje prošle godine je strelac Miloš Tasićkoji je postao i juniorski reprezentativac Srbije. Nagrada za životno delo dodeljena je Janči Zlatkoviću, dugogodišnjem treneru kluba dizača tegova, dok je posthumno priznanje grada Vranja dodeljeno direktoru biciklističke „Trke kroz Srbiju“ Bori Ivkoviću. Svim nagrađenima pripali su pehari, plakete, kao i novčane nagrade. Manifestaciju je odlično organizovao Sportski savez grada Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari