Izetbegović: Vučić nam ne treba slati vakcine i žito, neka prestanu sa progonom branilaca BiH 1Foto: EPA-EFE/ ALAA BADARNEH

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučič ne trebaju slati vakcine ili žito u Bosnu i Hercegovinu niti „govoriti lepe reči“, već da očekuje da Srbija prestane sa progonom „branilaca BiH“.

Navodeći da su u Srbiji i ranije hapšeni državljani BiH pod optužbama da su počinili ratne zločine, Izetbegović je ocenio da se to može očekivati i u budućnosti.

„Znamo šta je tendencija Srbije, da izjednači strane. Srbija pruža utočište generalu (Novaku) Dukiću, koji je osuđen za ubistvo omladine na tuzlanskoj Kapiji“, kazao je Izetbegović za regionalnu N1 televiziju.

U Srbiji je nadavno uhapšen Edin Vranj, nekadašnji visoki policijski funkcioner u Federaciji BiH, koga MUP Srbije tereti za ratne zločine nad srpskim zarobljenicima tokom 1993. i 1994. godine na području Goražda.

Lider SDA je optužio Tužilaštvo BiH da je napravilo propuste u slučaju Vranja, odnosno da nije obavestilo Tužilaštvo Srbije da u BiH sprovedena istraga u tom predmetu i da nije utvrđeno da je Vranj počinio ratne zločine.

„Tužilaštvo BiH je u sinergiji sa srbijanskim tužilaštvo na jedan negativan način“, kazao je Izetbegović.

Dalje je optužio Srbiju da je učestvovala u „teškim zločinima i razaranjima“ u BiH, ocenivši da je Srbija nanela stotinu milijardi materijalnih šteta BiH.

„Posle svega, mi očekujemo da Srbija pusti na miru Bosnu i Hercegovinu i branioce“, kazao je Izetbegović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Izetbegović: Vučić nam ne treba slati vakcine i žito, neka prestanu sa progonom branilaca BiH”

  1. Šta znači branilac,jel ta kategorija oslobođena od činjenja zločina.Znači ako nekoga nazovemo braniocem on je automatski nevin.Da nije žalosno bilo bi smešno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.