Novi Sad: Odložena sednica na kojoj je trebalo da se raspravlja o izgradnji solitera na Telepu 1Foto: A. L/Danas

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada saopštila je da se javna sednica Komisije za planove, zakazana za četvrtak 17. avgust odlaže za nedelju dana. Na ovoj sednici trebalo je da se razmatra na stotine primedbi koje su građani podneli zbog planiranih gradnji solitera na Telepu.

Na sednici je trebalo da budu razmatrani predlozi, primedbe i sugestije na nacrt plana generalne regulacije opštegradskog centra južno od Futoškog puta u Novom Sadu, nacrt odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije blokova između Bulevara cara Lazara i ulica cara Dušana, Atanasija Gereskog i Đorđa Servickog u Novom Sadu i nacrt plana detaljne regulacije „Bukovački put II“ u Petrovaradinu.

Nova javna sednica održaće se u četvrtak, 24. avgusta, s početkom od 9 časova u Plavoj sali zgrade novosadskog parlamenta.

Građani su najviše primedbi uputili na plan da se delu Telepa južno od Futoškog puta, ne ostavi niti jedna površina za eventualni park, te raniji plan izgradnje poslovnih objekta u visini do dva sprata, promeni u izgradnju većinom stambenih zgrada visine od 8 spratova, u nekim delovima čak i osamnaest.

U ovom delu grada trenutno se nalazi nekoliko fabrika i poslovnih objekata „Grafika“, „Novitet“, „Minakva“, „livnica „23. oktobar“ i „Gepard“.

„Na ovom području planiraju se kompleksi solitera od 12 do 18 spratova, dok će kultivisane i oplemenjene zelene površine zavisiti od dobre volje investitora, što znači da ih verovatno neće ni biti. Grad nastavlja da se zavija u sivilo gramzive manjine, a na nama je da se tome odupremo“, naveli su ranije iz  pokreta“Bravo“, koji je sakupio oko 500 prigovora na ovaj plan.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari