Višegodišnju saradnju AP Vojvodine i nemačke pokrajine Baden-Virtemberg neophodno je nastaviti i upotpuniti konkretnim projektnim sadržajima i na tome ćemo veoma ozbiljno raditi, ocenio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, nakon niza sastanaka i susreta na Dunavskom festivalu, koji je svečano otvoren u Ulmu.


– Nadajući se početku pregovora sa Evropskom unijom, sada smo u boljoj situaciji da svoje regionalne partnerske odnose ojačamo kroz dalje konkretizovanje saradnje sa dosadašnjim i novim partnerima, kao i kroz Dunavsku strategiju, koja se finansijski zaokružuje, rekao je Pastor, nakon sastanka sa Ivom Generom, gradonačelnikom Ulma i predsednikom Saveta podunavskih gradova i regija.

Predsednik Pastor učestvovao je i na radnom sastanku Saveta podunavskih gradova i regija, organizacije koja zastupa i promoviše interese lokalnih sredina i regiona u okviru Dunavske strategije.

Ceremoniji svečanog Dunavskog festivala (Donaufest) prisustvovao je veliki broj predstavnika podunavskih gradova i regija, kao i visokih političkih predstavnika pokrajine Baden-Virtemberg i gradova Ulm i Novi Ulm.

Nakon svečanog otvaranja, štand AP Vojvodine na Dunavskom festivalu, na kome je otvorena izložba fotografija „100 godina Štranda“, posetio je i Ginter Etinger, evropski komesar za energetiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari