Izložba haljina "Zakopčaj me selotejpom" 1

Izložba haljina od recikliranog materijala „Zakopčaj me selotejpom“ biće postavljena u atrijumu Delta City-ja od 14. do 26. novembra, a svečano otvaranje planirano je za ponedeljak, 14. novembar u 11 časova.

Značaj ambalaže i odlaganja otpada u cilju zaštite životne sredine predstavljen je edukativnim projektom „Ambalaža – proizvod – potrošač – zaštita životne sredine“ koji su pokrenuli Naxi Radio, Delta City i Tectus d.o.o.u okviru koga se otvara i umetnička izložba haljina od ambalaže poznatih kompanija u Srbiji.

Na izložbi će biti predstavljeno deset jedinstvenih haljina od ambalaže, poznatih robnih marki kompanija, poput: Bambi-Banat, Danubius, Grand Prom, Universal Brands, Marbo product, Ikom i drugih. Na izložbi će biti predstavljena i haljina medijskog partnera Naxi radija.

Haljine su kreirali srpski modni dizajneri: Svetlana Jacović, Marina Milovanović, Dragana Nikolajević, Stanislava Sinđelić, Slobodan Bata Spasojević, Igor Todorović…

Svi posetioci Delta City-ja i izložbe „Zakopčaj me selotejpom“ u peridu od 14. novembra do 25. novembra moći će da glasaju za najlepšu haljinu ubacivanjem popunjenih glasačkih listića u kutiju, a kreator i haljina „po ukusu“ posetilaca biće nagrađeni poslednjeg dana izložbe, 26. novembra. 

Cilj ovog interesantnog i edukativnog projekta je da se ljudima približi značaj ambalaže kao neodvojivog dela produkta, istakne njena funkcija i oznake, uz posebnu pažnju na važnost pravilnog odlaganja otpada i zaštitu životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari