Izložba koja povezuje Beograd i Bern 1Foto: Promo

Rezidencija ambasadora Švajcarske u Beogradu ponovo je prostor za susret stvaralaštva umetnika iz Srbije i Švajcarske. Nakon svečanog otvaranja, beogradska publika ćemoći da pogleda izložbu „2_B“, na kojoj su predstavljeni crteži Dragana Zdravkovića i video radovi Pitera Eršmana. Naziv izložbe simbolizuje susret gradova u kojima pomenuti autori stvaraju – Beograda i Berna.

Publika će otkriti koherentan i suptilan dijalog dvojice umetnika, čiji se pristupi veoma razlikuju. Dok Zdravković prikazuje normalnost u dehumanizovanom svetu okruženom lunarnom atmosferom, Eršman se fokusira na svakodnevnu gradsku rutinu koja vrvi od ljudskog života“, ističe ambasador Švajcarske u Beogradu Filip Ge i dodaje:

Često zaboravimo da je promovisanje kulturnih veza u samom središtu misije ambasade, zbog toga što doprinosi boljem razumevanju među ljudima. Pored toga, potcenjujemo doprinos umetnosti u podsticanju kreativnosti i inovacija. Upravo zbog toga, a po već ustaljenoj tradiciji, ambasada Švajcarske u Beogradu otvara vrata svoje rezidencije za širu javnost, kako bi prikazala rad umetnika iz Švajcarske i Srbije i veliko mi je zadovoljstvo što mogu da predstavim upravo ova dva autora koja su već stekla veliki ugled, ne samo u svojim matičnim zemljama, već i na međunarodnom planu.“

Izložba „2_B“ će za javnost biti otvorena do 18. decembra 2019, dva puta nedeljno – sredom od 17 do 19 i subotom od 16 do 18 časova. Neophodno je prijaviti se dan pre posete ambasadi Švajcarske elektronskim putem na laa@eda.admin.ch ili poslati SMS na +381 63 251 142.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari