Jahjaginu poruku ometao "predstavnik" raseljenih (VIDEO)

Grupe Srpski rodoljubi i Zavetnici nisu uspeli da uđu na skup u CZKD koji je trebalo da dođe bišva predsednica Kosova

Ostavite komentar


  1. Gospodo, da li znate da Srbima u Albaniji nije priznato pravo nacionalne manjine, ne postoje kao Srbi, čak im u dokumentima prepravljaju imena i prezimena.

  2. @ Moma Martinović. Kosovo Republika je građanska država a Srbi i Albanci su ravnopravni i srpski i albanski jezik takođe kao državni jezici… Tako je po ustavu a kako je u praksi to je već druga priča. E sada što se Crnogorci, Bošnjaci i Romi bore za manjinska prava koja im nisu priznata to je odgovor na situaciju da Crngorci i Bošnjaci i Romi proterani sa KiM u CG i poreklom su iz CG nisu ni izbeglice, niti se vode kao državljani CG već su stranci i većina njih se proteruju (vraćaju) nazad na KiM odnosno R. Kosovo i da bi ostvarili svoja prava moraju da se deklarišu kao nacionalne manjine da bi dobili pomoć od međunarodne zajednice.

  3. "…"Građani srpske nacionalnosti, pridružite se svojoj vojsci i policiji u potjeri za ovim ekstremistima. Ostali građani, muslimanske i hrvatske nacionalnosti, moraju na svoje kuće i stanove izvjesiti bijele zastave i na ruke staviti bijele trake. U protivnom, snosiće teške posljedice".

    Tako je počelo. Tim riječima sa Radio Prijedora ozvaničen je zločin zastrašujućih razmjera, koji je počeo na današnji dan prije 25 godina…" – ovako je bilo po Hrvatskoj 1991, i po Bosni 1992. Zar to ljudi u Srbiji ne znaju? Uloga medija u izazivanju mrznje je velika. Uloga medija danas bi bila da suoci svoje citaoca sa posledicama mrznje koju je sama izazvala. U suprotnom, imacete situaciju kao pre dva dana u Prijedoru. Bosnjaci u mimohodu obelezavaju stradanja svojih sugradjana 1992, dok im se komsije Srbi iz lokalnih kafica – smeju, a mnogi medju njima su bili te 1992 izvrsioci ili saucesnici u zlocinu.

  4. Molim tekstopisca I urednika ovog teksta da mi objasne , otkad u Srbiji na osnovu cega lepi medijska proizvoljna etiketa desnicar ,spinuje identitet osobe koja se javno medijima predstavi " SRBSKI RODOLJUB " koji sudija , novinar , kojom metodom je utvrdio da je ta osoba ili da su te osobe "desnicari " ?

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 10

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.