Jako nevreme pogodilo Srbiju, intervenisao MUP, vatrogasci evakuisali tri osobe (FOTO, VIDEO) 1Foto: Aleksandar Latas

Jako olujno nevreme zahvatilo je večeras Novi Sad, u pojedinim delovima padao je i grad, brojne ulice su poplavljene, saobraćaj funkcioniše otežano i usporeno, a Bulevar patrijarha Pavla je blokiran, javila je Radio-televizija Vojvodine.

Nevreme praćeno gradom, grmljavinom i vetrom zahvatilo je Zrenjanin i Novi Sad posle 17 časova.

Portal 021 izvestio je da su zbog velike količine vode bili blokirani podvožnjaci iz Kisačke, Partizanske, Industrijske i sa Bulevara Jaše Tomića i da su iz putnike iz najmanje jednog vozila izvlačili policija i vatrogasci, a da su ostalima pomagali prolaznii.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da su zbog posledica padavina, pripadnici Ministarstva intervenisali na teritoriji Novog Sada, opštine Beočin, u Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by | SRB |® (@hailz_srbija)

Vatrogasci-spasioci evakuisali su dve osobe sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gde je poplavljeno nekoliko objekata.

U Koceljevi  je došlo do plavljenja desetak kuća, kao i u Valjevskoj Loznici gde je voda prodrla u podrumske prostorije jednog lokala, dodao je MUP.

Trenutno nema ugroženih, a pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na crpljenju vode iz podrumskih prostorija u Rumi, u mestu Čerević, Žablju, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu.

Kragujevac je takođe zahvatilo snažno nevreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by | SRB |® (@hailz_srbija)

„U toku večeri na zapadu Srbije, u Sremu, delovima Bačke, severnog i srednjeg Banata lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom uz veliku količinu padavina, ponegde i grad, a u zoni jakih pljuskova kratkotrajno se očekuje i jak vetar“, navedeno je u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda koje je izdato ranije danas.

Prema rečima meteorologa, uticaj ciklona sa centralnog Mediterana zaslužan je za ovu nestabilnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari