Jakši Šćekiću nagrada Press vitez 1

Jakša Šćekić dobitnik je nagrade za životno delo Press vitez 2016, saopštio je Savet TV Festivala Press vitez. U obrazloženju navode da je nagrada Šćekiću pripala za njegovu bogatu novinarsku karijeru koja je otpočela još 1976. godine.

Radio je za „Večernje novosti“ u ulozi reportera, uređivao Dnevnik 1 i 3 na TV BG, bio je pokretač i prvi urednik Trećeg kanala RTS, glavni urednik Satelitskog programa RTS, godinama je bio šef biroa Skaj Njuza u Beogradu, osnivač je dopisništva Skaj Njuza u Bagdadu, a danas je producent TV agencije Rojters u Beogradu.

U Savetu su eminentna imena: urednik Informativnog programa TV Pink Goran Gmitrić, urednik i autor „Kvadrature kruga“ RTS Branko Stanković, direktor informativnog programa TV B 92 Zoran Baranac, urednica srpske redakcije Televizije Mađarske Snežana Milivojević, urednica Informativnog programa u nacionalnoj TV Hepi Mina Kostić, i Igor Aleksić kao predsednik TV Festivala Press vitez i Saveta.

Nagrada će Šćekiću biti svečano dodeljena u Novom Sadu, početkom decembra, na završnoj svečanosti TV festivala Press vitez, koji se održava po 11. put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari