Najbolje srpske teniserkeb ekspresno su završile takmičenje na ATP turniru u Majamiju. Prvo je razočarala Jelena Jankovićporazom u drugom kolu od Argentinke Žizele Dulko – 0:2 (4:6, 6:7), pogotovo ako se zna da je bila na zadatku odbrane prošlogodišnjeg finala, a potom je sinoćAna Ivanoviću trećem kolu izgubila odMađarice Agneš Savaj – 1:2 (4:6, 6:4, 1:6).

– Gubim mečeve u nizu, jer jednostavno ne igram na svom nivou. Jednostvano ne uspevam da igram dobro, Nisam igračica kakva sam bila nekad. Doživela sam poraze, koji nisu prihvatljivi za igračicu mog kalibra, tako da sam izgubila mnogo samopouzdanja. To se videlo i ovog puta – razočarano je konstatvala Jelena Janković.

Uzrok poraza Ivanovićeve od Savaj leži u izuzetno lošem servisu (51 odsto ubačenog prvog servisa) što je mađarskoj teniserki omogućilo da tokom celog meča diktira tempo. Zbog poraza na startu turnira i Ivanovićevu i Jankovićevu očekuje pad WTA listi.

Loš dan srpskih tenisera „začinio“ je i Nenad Zimonjih koji je u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom izgubio u prvom kolu od od Španaca Davida Ferera i Nikolasa Almagra – 0:2 (4:6, 3:6).

Ipak, da ne bude sve tako „crno“ pobrinuli su se Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Troicki se na sjajan i ubedljiv našin revanširao Davidu Nalbadijanu za prošlonedeljni poraz u Kalifirniji – 2:0 (6:1, 6:4) i obezbedio plasman u treće kolo u kojem će odmeriti snage sa Nemcem Bjornom Fauom. Treći reket Srbije Janko Tipsarević je bio jednako uspešan protiv Jirgena Melcera – 2:0 (6:4, 6:3). Tipsarevićbrani prošlogodišnje četvrtfinale, a u trećoj rundi će igrati protiv Argetinca Huana Martina Del Potra. Novak Đokovićje kasno sinoću trećem kolu igrao protiv Francuza Pol-Anri Matjea.

Počinje prodaja karata za Serbia Open

Prodaja karata za prvi ATP turnir u Srbiji, Serbia Open 2009 (od 2. do 10. maja na MGM teniskom kompleksu) počeće danas. Karte za kvalifikacione mečeve za dnevne sesije koštaju 500 dinara. Cena ulaznice za mečeve od ponedeljka 4. maja do petka 8. maja u dnevnim terminima iznosi 1000 dinara, a za večernje sesije koje startuju od 20 časova košta 1500 dinara. Karte za polufinalne mečeve u subotu 9. maja, u dnevnim i večernjim terminima od 14 i 19 časova koštaju 1500 dinara, dok će finalni mečevi u nedelju 10. maja, poslednjeg dana turnira, moći da se pogledaju za 2000 dinara. Propusnica za sve sesije kompletnog ATP turnira dostupna je po ceni od 12 000 dinara. Postoji i mogućnost kupovine dnevne karte od 500 dinara, koja važi za sve sadržaje unutar MGM kompleksa, osim pristupa centralnom terenu, i može se kupiti na blagajni MGM kompleksa. Svi ljubitelji tenisa mogu da kupe karte na blagajnama Beogradske Arene, svim prodajnim mestima Bilet servisa. U Novom Sadu i Nišu karte se mogu kupiti preko Bilet Servisa i IPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari