Javna rasprava o uticaju Linglonga na životnu sredinu 18. februara 1Foto: Građanski preokret

Građanski preokret će 18. februara organizovati prevoz zainteresovanim Zrenjanincima na javnu raspravu o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu dela fabrike automobilskih guma Linglong, koja se održava u Novom Sadu.

Obezbeđujemo samo prevoz, ne i sendviče – naglasio je koordinator Dušan Kokot, na današnjoj konferenciji za novinare u sedištu udruženja.

On je naveo da će u narednom periodu Građanski preokret pružati logističku i stručnu podršku građanima da iskoriste svoja prava kako bi zaštitili javni interes u odnosu na izgradnju fabrike automobilskih guma Linglong.

Konkretno, 13. februara u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanna, s početkom u 11 sati, održaće se edukativna radionica za sastavljanje primedbi i pitanja u vezi sa Studijom o proceni uticaja na životnu sredinu Linglonga.

I nakon javne rasprave 18. februara nastaviće se edukacija i savetovanje zainteresovanih, zajedno sa stručnjacima koji žele da pomognu, kako bi građani što više uticali na tok i sudbinu investicije Linglonga.

Građanski preokret će ove aktivnosti sprovoditi u saradnji s Centrom za istraživanje, transparentnost i odgovornost poznatijim po imenu CRTA, u okviru šire  inicijative “građani imaju moć”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari