Jedan od 700 potpisnika apela: Lekari hoće da sačuvaju obraz i čast

Grupa lekara traži da se preispitaju podaci o koroni i pozvalo Krizni štab da preuzmu odgovornost za greške

Ostavite komentar


  1. … bravo, ovo vraća veru u ljude a ne samo u profesiju, nama običnim građanima !

    1. Zaista je neophodno ograditi se od sramnog kriznog štaba, da bi sačuvali čast, savest i dušu!!!
      Bravo hrabri lekari! Podrška!!!!!!!

      1. HVALA VAM LEKARI! Zaista više nego hrabar i čovečan gest! Svi vi ste oličenje one Srbije koju volim, zbog koje nisam otišla, niti ću otići. Ništa nije večno, pa ni ovo zlo!Mislim zapravo na ova dva zla! Ostanite verni sebi, a mi jesmo i bićemo uz vas!

  2. Preostalo nam je poslednje oružje …za ŽIVOT….od epidemije …sli i od politike SNS.
    To poslednje ..zove se SVI zajedno ….u borbi za život ..of dve pošasti … Covita 19…i politike SNS..koja je u dobrim odnosima sa zarazom…sli ne i da životom.
    Zato …danas ..lekari…a sutra …gde ste moji pravnici..država Vam smrdi po nepravdi…mučenju naroda i smrti ….!!

    1. Liderka ANTFA među komentatorima poziva na otvoreni linč neistomišljenika takođe staje uz one nazovi lekare koji u dubokom hladu svojuh specijalnosti politikanstvom ruše ugled lekara heroja koji su u prvim redovima borbe orotiv Korone virusa. Trebalo bi se zapitati, odnosno njih, svakog pojedinačno pitati šta bi uradili kada bi im se Vućić obratio za lečenje.
      Ja, iz ličnog iskustva znam, da i ako sam u mojoj Peći bio poznat po svojim stavovima, dr. Murteza koji je netom posle mog lećenja i izlečenja otišao u UQK nije ničim pokazao animozitet prema meni svom pacijentu. Zdravstvo je uvek bilo na budžetu države a za njih važi ono: „Veži konja gde ti gazda kaže“… Zato je opravdana bojazan pojedinih potpisnika da će, sasvim normalno ostati bez posla ili licence i onda će im ostati dovoljnovremena da se bave politikom.

  3. Kako, sta dalje? Ako nekom od potpisnika fali dlaka sa glave odmah strajk, pravo na ulicu i doktori i sestre i svi ostali gradjani. Da nas vise ne lazu i mazu

  4. Vučić je sve hteo da pretvori u SNS sa ciljem da vlada dok je živ. Sve što ima od toga u zdravstvu su direktori ustanova koji su videli priliku da podaništvom postanu mali Vučići. I to je sve na šta Vučić može da računa.

    1. Buduci trener kao vodja tima koji je katastrofalno porazrna prvi da da ostavku.

    2. Da li je Vučić hteo neznam ali da je narod hteo znam…
      Pa onda neka vlada vama sebičnima u inat.

    3. Aaa, pa mala je palanka Srbija. Sad kreću ucene sa spiska od najvećih, šikaniranje, to treba snimiti. Mnogo je takvih crnih ovaca stradalo (i)li pobeglo iz Stradije jer centar pilićarske moći je samo jedan u nas. Opet ponavljam, njega i njegove ništa ne može postideti, lepo je videti trud i hrabrost naših lekara, zaista, ali diktator samo jednim putem silazi iz fotelje, samo jednim i mi to znamo.

  5. Doktori su ulaskom u ovakav ‘krizni štab’ izgubili stručni kredibilitet !!!
    I nastavljaju da se brukaju …

  6. Što se gospoda doktori ne priključe lečenju obolelih, lako je kritikovati kod si sam na sigurnom. Neki od njih bi bili od koristi umornim našim pravim doktorima.

    1. Pa oni i rade danonoćno. Kišićka i kon nikada i nisu radili sa pacijentima nego sa epruvetama. Ona ni to.

    2. Uz samu borbu lekara u pandemiji u borbi za ljudske živote Hvala im ALI JOŠ JEDNO VELIKO HVALA na hrabrosti da se izbore za istinu, za ukidanje politizacije svega gde se ispoljava želja i potreba vlasti radi promocije i održanja same sebe kao takve. Među gomilom laži do sada izgovorenih ova je prva bila pogubna za narod i živote ljudi. Koliko drugih će tek imati posledica videćemo uskoro.

  7. Bravo za lekare, jedino na ovaj nacin mogu da sacuvaju ugled svoje profesije. A Loncar. . Ne zasluzuje ta dva slova ispred svog imena i prezimena.

  8. Bravo i samo hrabro ! A sada, recimo da se oglase urbanisti i arhitekti, kakav je stav prema novom Savskom trgu u Beogradu, kakav je stav prema izmenama planova za linije metroa i za razne druge stvari iz tog polja? Hajde esnaf urbanista i arhitekata, javite se ! Da li ste saglasni sa ovim što se radi ili niste ? I svi ostali esnafi su dobrodošli da se oglase.

    1. Taksisti neće u štrajk. Njih je diktator namirio subvencijama od 8.500 eura da ne blokiraju ulice.

      1. Ako im bude umro neko blizak, onda ce i oni da se probude. Nema stranaca, nema posla sto znaci da nema ni para! I oni ce ustati! Bice ovo burno leto!

        1. ZA ONE KOJI KRATKO PAMTE
          Vučić je dana: 30 juna 2015 godine u Briselu (tajno) potpisao predaju Kosova Albancima. Tim povodom je rekao: „Valjao sam se po podu nisam znao šta da radim“. Za razliku od njega, Albanci su to znalački proslavili i u Evropi i na Kosovu. Tu proslavu su uveličali sečom borova (sa njihove strane) sve do Pančićevog vrha.
          Đurić je pretvorio avnojevske granice u državne granice. Kako? Pa rečima: „Pređite ovamo ovo je most koji spaja“. Niko ga nije poslušao, ali danas je to prelaz „Jarinje“ gde se vadi pasoš kad hoćeš da vidiš Gračanicu. To je veliki doprinos stvaranju nezavisnog Kosova. Dačić i Vučić su stvorili prvu Kosovsko-srpsku vladu gde Vučić reče: „Mi ćemo priznati Kosovsku Vladu i ako vi ne uđete u nju“. To je Vučić rekao zbunjenim Srbima u Kosovskoj Mitrovici.
          Na kraju, pa pre Vučića (ponavljam) nije trebao pasoš da se ode na Kosovo. Izdaja je još pod velom tajne, dok su izdajnici na slobodi jer u Srbiji nema suda. Hvala…
          P.Sajdžo 2020

      2. Taksisti nisu namireni, samo su žešće prevareni. A i da im da po hiljada neće ih smiriti. Samo ih je trenutno usporio.

      3. Taksisti su i bili ispred vlade onih burnih noći u beogradu al bez vozila tako da ne uzimaj ih u usta i vozi se sa neprednjackom car go investicijom.a tih 8000e…..pa da bog nek i tebi pomogne kao sto je taksistima

  9. Interesantna je reakcija ministra ydravlja… napad je po njemu taktika najbolje odbrane. Odgovori o peticiji su smuseni, neutemneljeni,ispolitizirani. ispade da su clanovi kriznog staba, poznati po nedoslednim objasnjenjima i nutemeljenim reakcijama, u pravu a da preko 700 lekara nije u pravu… Ministre zapitajte se sta to radite, koga podrzavate i budite bar malo propfesionalni.

  10. Bravo za sve ove hrabre i casne ljude, koji se ne plase da dignu glavu i kazu istinu! Alo, svi vi na vlasti, pa zar vi mislite da ste imuni na virus, da se vama ili nekom od vasih nece desiti da se zarazi…??? Gde vam je dostojanstvo, gde vam je ljudskost pobogu? Zar ste dusu prodali djavolu svi redom? Opametite se vec jednom. Sta ce vam pare ako nemate zdravlje???

  11. Za to vreme na medijima sa nacionalnom frekvencijom, med, mleko, AV trči preko polja sa Belim radama,…

  12. Prvo onaj što mu je na izbore izašlo 102% birača da podnese ostavku pa onda redom. Svi u zatvor. Ako treba, prvo, svi na ulice pa onda bagra na robiju.

  13. Bravo lekari za hrabrost. Nadam se da ce jos mnogo kolega da vam se prikljuci. Sto veca grupa to jaca. Toliko ste svima neophodni. Sta bi ove gluperde radile bez vas.

  14. Uz samu borbu lekara u pandemiji u borbi za ljudske živote Hvala im ALI JOŠ JEDNO VELIKO HVALA na hrabrosti da se izbore za istinu, za ukidanje politizacije svega gde se ispoljava želja i potreba vlasti radi promocije i održanja same sebe kao takve. Među gomilom laži do sada izgovorenih ova je prva bila pogubna za narod i živote ljudi. Koliko drugih će tek imati posledica videćemo uskoro.

  15. Spontana organizovana akcija plaćenika svetskog zdravstva u vlasništvu globalista. Farsa koja tera na povraćanje. Palo Kosovo pa malo olabavljujemo pritisak.

  16. Ministar Loncar kaze da su u Kriznom stabu najbolji sto Srbija ima od strucnjaka za koronu ali ova peticija jasno svedoci da oni nisu elita.

  17. Ne pada tu na pamet nikome da se povuce. Sta ih briga sto lose rade posao. Nisu oni ni pristali na funkcije zato sto su mislili nesto da urade nego zarad licne slave i interesa. I negativna paznja je paznja, za neke. Mene bi bilo sramota da nastavim da radim ako toliko lekara i gradjana traze ostavku. Ali nemaju oni stida. Jos se bave time da diskredituju pojedince, a nemaju cime svoj rad da potkrepe. Ni pametnijeg posla. I bas se ministarstvu neko javlja da povuce potpis koji je dao na drugom mestu. Uzas. Ima li kraja ovom ludilu i glupostima?

    1. ZA SVE STO SU URADILI ,MALO JE OSTAVKA.
      TREBA PODNETI KRIVICNU ODGOVORNOST ,POSEBNO ZA DR.KISIC ZBOG LAPSUSA .KOLEGE PRAVNICI,DIGNITE SVOJ GLAS.VERUJEM DA POSTOJITE.

  18. Naslov kaže ,,lekari hoce da sacuvaju obraz i cast,, a za to traze sledeće : ,,da se zna tacan broj obolelih i premi ulih od koronavirusa, da Krizni stabpreuzme odgovornost za stetu koju je sirenje epidemije nanelo, da clanovi KŠ se informisu o zvemu sto se zna o ovom virusu i da izidju u javnost sa jedinstvenim stavom …,, ect Pa, posto nijedna drzava u svetu ne zna tacan broj ni obolelih ni preminulih ( pogledajte svakodnevno se o tome pise) od ovog virusa, pa,zatim ,posto se u celom svetu iznose veoma oprecni stavovo o ovom virusu , i to u najnaucnijim krugovima i ,posto posto odgovornost za sirenje epidemije leži u u podsticanju gradjana na neposlusnost od strane nekih opozicionih , uglednih licnosti i medija, NEMA NISTA OD ONOG U naslovu!

  19. Molim za odgovor na nekoliko pitanja koja mi se nameću:

    1. Vas 1000 + kaže promeni Krizni štab, što nije problem.
    Pitanje: Šta ćemo ako za 20 dana nekih drugih 1000 + kaže menjaj Krizni štab? Šta ćemo tada?
    Šta mislite šta ste uradili?

    2. Zašto ne predlažete članove Novog kriznog štaba? Šta će se raditi ako vam ne odgovara sastav i Novog kriznog štaba, a stari je već eliminisan? Šta ćemo onda?

    3. Šta će biti ako ljudi odbiju da rade u Novom kriznom štabu iz prostog razloga što je situacija iznudjena, nepovoljna za rad.

    Gospodo potpisnici, razčarali ste me. Ne zbog zahteva za promene. To nije problem.
    Problem je kako to radite. Imali ste profesionalne kanale za delovanje da se ovaj problem reši (od marta do juče), i da ne dodje do uznemirenja (do panike) gradjana. Ne rešava se ovaj problem preko kolena, a naročito ne kada je sistem prenapregnut.
    Odgovorni ste za uznemirenje nas pacijenata. Uplašeni smo da će se Zdravstveni sistem raspasti i da ćemo umirati na način kao što je to u Brazilu ili Boliviji, na primer.

    Valjda ste sada svesni šta ste uradili.

    U šta spada ova vaša akcija neću to da kvalifikujem. Meni je bitno koliko je korisna. A koliko je korisna videćemo brzo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.