Jedinice KFOR napustile zgradu opštine Zvečan 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Jedinice Kfor napustile su zgradu opštine Zvečan uz navode da se situacija stabilizovala, piše danas portal Kossev.

Situacija u opštini Zvečan se stabilizovala. Kao rezultat toga, jedinice iz bataljona operativnih rezervnih snaga misije Kfor predvođene NATO više neće biti prisutne u zgradi opštine, naveo je neimenovani zvaničnik Kfor.

Vojnici Kfor će ostati u tom području i redovno će patrolirati kako bi osigurali bezbedno i sigurno okruženje za sve ljude koji žive u opštini Zvečan, navedno je u saopštenju Kfora.

Uz podsećanje da obavlja svoju misiju na Kosovu na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Kfor je istakao da mu je cilj da obezbedi sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno.

Jedinice Kfora bile su stacionirane u opštinskoj zgradi u Zvečanu i ispred nje od maja prošle godine, zbog incidenta između jedinica te misije i okupljenih građana koji su protestovali zbog nasilnog ulaska specijalnih jedinica koje su u zgradu uvele novoizabranog albanskog gradonačelnika koji je pobedio na aprilskim izborima, a koje su Srbi bojkotovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari