Jednomesečni pritvor Srbinu uhapšenom zbog navodnih ratnih zločina na Kosovu 1Foto FoNet Branko Vučković

Srbinu G.M. koji je juče uhapšen u Istoku zbog sumnje da je 1999. počinio navodne ratne zločine na Kosovu, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je jednomesečni pritvor, prenose mediji pozivajući se na potvrdu Specijalnog kosovskog tužilaštva.

Kako je danas saopštila Kosovska policija, njega je uhapsila Jedinica za istraživanje ratnih zločina i to nakon dojave, piše Kossev.

Premda iz KP-a nisu naveli gde je tačno uhapšen, Kancelarija za KiM precizirala je da se privođenje dogodilo u opštini Istok i to dok je, kako tvrde, G.M. (1958) išao da prijavi uzurpiranu imovinu.

„Radi se o penzioneru, koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na KiM“, naveli su danas iz Kancelarije.

Iz Specijalnog tužilaštva Kosova večeras su, kako prenose mediji, potvrdili ovo hapšenje i to za, kako kažu, „masakr u Dubravi u maju 1999. godine“.

„Specijalno tužilaštvo saopštava da je u okviru istrage o ubistvima i zlostavljanju zatvorenika u zatvoru Dubrava, tokom rata na Kosovu, donelo rešenje o proširenju istrage protiv okrivljenog G.M. zbog osnovane sumnje da je fizički zlostavljao zatvorenike tog zatvora i učestvovao u ubistvu većeg broja zatvorenika tokom maja 1999. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari