Jelena Zorić o „Jovanjici“ u Utisku nedelje: Postojala ideja da se imanje zapali, Koluvija naoružano obezbeđenje pravdao pričom o Romkinji pričom o krađi krastavca i paradajza 1 Foto: Nova

Jelena Zorić, novinarka nedeljnika „Vreme“ i BIRN-a, izjavila je večeras u „Utisku nedelje“ da je, prema nekim njenim saznanjima, postojao plan da se zapali „Jovanjica“, te da su zbog toga policijski inspektori pazili da do toga ne dođe.

Zorić je podsetila da se za „Jovanjicu“ danima nije znalo i da tužilaštvo nije davalo odobrenje policajcima da iseku biljke na tom imanju, kao i da su biljke posečene tek kada su informacije o „Jovanjici“ došle do javnosti, prenosi Nova.rs.

„Tužilaštvo nije davalo odobrenje da se biljke iseku, a oni su imali dojavu da će dokazi biti uništeni i dronovi su leteli po ceo dan i celu noć. Po nekim mojim saznanjima postojao je plan da se zapali ‘Jovanjica’ i da se zapale dokazi i onda su sami inspektori IV odeljenja dozivajući svoje kolege i posmatrajući te dronove, pazili da li će ti dronovi ispustiti nešto zapaljivo i tražili su kontakt sa tužilaštvom da se biljke poseku i da se dođe o dokaznog materijala“, rekla je Zorić u „Utisku nedelje“ na TV Nova govoreći o svedočenju inspektora Dušana Mitića o slučaju „Jovanjica“.

Ona je istakla da je na nju svedočenje inspektora Mitića ostavilo utisak da govori istinu i da je imalo „početak i kraj priče“.

Sa druge strane, Zorić je navela i da je u odbrani vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije „nedostajalo jedino da se još nije susreo sa vanzemaljcima“.

„Njega su napadali Amerika, čitav zapadni svet, nevidljivi neprijatelji, policija i da su preko njega hteli da izazovu infarkt kod predsednika i te sulude priče koje nisu imale ni početak ni kraj“, rekla je ona.

Jelena Zorić je navela i da je i inspektor Mitić rekao da su znali da je obezbeđenje na „Jovanjici“ bilo naoružano, a Koluvija se pravdao time da su imali naoružano obezbeđenje navodno zbog „krađe povrća“.

„Koluvija je na to rekao da su bili neki Romi, jedna majka sa decom se probijala između ograde, pa im je krala krastavac i paradajz, pa da bi se zaštitio od Roma, on je uzeo bivše sajevce. Inače, nije se izrazio Romi nego je pričao o njima prilično uvredljivo“, rekla je ona i dodala:

„Kako su policajci sve više ulazili u pretres, Koluvijin kum Sergej Mrđa je rekao ‘niste normalni, ne znate koga hapsite, sve će da nas pobiju’ i on je njima poslao prvo upozorenje šta može da se desi zbog tog ulaska, a na pitanje koga, rekao je ‘i vas i nas’. Sve vreme se govori o tome i to je istina, da je policajcima život ugrožen i to javnost nikada ne bi saznala, da nisu oni u jednom momentu angažovali Zdenka Tomanovića koji nas je obavestio da postoji ozbiljna informacija da je policajcima ugrožen život i da je naručeno njihovo ubistvo od dela bezbednosih službi u Srbiji. Zahvaljujući advokatu Tomanoviću, ali i novinarima koji su obavestili javnost, njima su sačuvani životi“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari