Još 1.402 novoobolela, 22 preminula, 145 na respiratorima 1Foto: Beta/Miloš Miškov

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 1.402 novoobolela od korona virusa i 22 preminula.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 695.875 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je  6.478 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 4.113 pacijenata, od kojih je 145 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 12.647 osoba, a ukupno od marta 3.881.861.

Predsednik Srbije rekao je jutros na televiziji Pink da će za sve građane koji su vakcinisani od države stići još jedna dodatna finansijska pomoć, a to je dodatnih 3.000 dinara.

Vlada Srbije je saopštila da, na inicijativu predsednika, priprema „odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid-19“. U saopštenju se navodi da će svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imati pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa sastaće se u četvrtak popodne, prenose mediji. Povod je smanjenje broja preminulih i novoobolelih od korona virusa.

Stručnjak za informacione tehnologije Petar Kočović rekao je da statistika pokazuje da broj zaraženih virusom kovid-19 u Evropi polagano pada. Kočović je, gostujući u jutarnjem programu RTS, rekao da je ista situacija i u Srbiji.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović izjavio je juče da od danas građani mogu da prime vakcinu bez zakazivanja na svih 220 punktova širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari