Još 1.801 novooboleli, 45 preminulih, 172 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.801 novooboleli od korona virusa i 45 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.260.806 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 11.837 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 3.681 pacijent, od kojih je 172 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 14.884 osobe, a ukupno od marta 6.860.373.

Povezane vesti:

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević izjavila je da je u toj ustanovi trenutno hospitalizovano oko 600 bolesnika, kao i da sada imaju više od 300 slobodnih kreveta.

Nova varijanta korona virusa nazvana omikron registrovana je u više država, a prve slučajeve prijavile su Australija i Malezija, dok je Nepal najavio da će zabraniti ulazak putnicima koji su bili u osam afričkih zemalja ili Hong Kongu, kako bi se sprečilo širenje omikrona, javljaju agencije.

Direktor Udruženja proizvođača inovativnih lekova „Inovia“ Bojan Trkulja izjavio je danas za RTS da je dolazak novih lekova protiv kovida odlična vest i da su brojne prednosti, ali da kao i sa svakim lekom postoje ograničenja, zbog čega smatra da je obavezna vakcinacija šansa za izlazak iz pandemije.

Broj novozaraženih korona virusom u Vojvodini, prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, konstantno opada, a prethodnog dana zabeleženo je 699 takvih slučajeva, dok je u Novom Sadu bilo 104 novoobolela.

Pošta Srbije je u saradnji sa Кancelarijom za eUpravu omogućila izdavanje digitalnih zelenih sertifikata i EU kompatibilnih digitalnih zelenih sertifikata u dodatnih 514 pošta, saopšteno je danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari