Još 240 mesta u vrtićima u Vladičnom Hanu, Doljevcu i Prokuplju 1Izvor: Ministarstvo prosvete

„Ministarstvo prosvete intenzivno radi na povećanju kapaciteta u predškolskim ustanovama širom Srbije. Uz podršku Svetske banke, kroz Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, gradimo i dograđujemo vrtiće u 35 lokalnih samouprava i na taj način obezbeđujemo 11.000 novih mesta za smeštaj mališana.“

To je rekao ministar prosvete Branko Ružić, prilikom današnjeg obilaska tri lokalne samouprave na jugu Srbije.

Ministar je precizirao da su danas u Vladičinom Hanu i Prokuplju počeli radovi na novim objektima, dok je u selu Pukovcu u opštini Doljevac objekat stare škole, renoviran, dograđen i opremljen i predat deci vaspitačima ovog mesta na upotrebu.

Predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović je rekao da je centralni objekat Predškolske ustanove „Pčelica“ dograđen i da je iz temelja izgrađen još jedan u sklopu ove ustanove čime je broj dece sa liste čekanja smanjen sa 138 na 78.

„Danas otvaramo radove na dogradnji objekta „Čarolija“ koji će smanjiti broj dece na čekanju za novih 40 mesta“, rekao je on i dodao da će investicijom od oko 20 miliona dinara koju finansira Ministarstvo biti obezbeđeno još 40 novih mesta.

Rok za završetak radova je sedam meseci.

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić je izrazio zadovoljstvo što će u dograđenom objekat u PU „Lane” u selu Pukovac deca moći da se druže, igraju, uče i srećno odrastaju u adekvatnim uslovima za njihov razvoj.

Ministarstvo prosvete je za investiciju rekonstrukcije i dogradnje ovog objekta investiciju izdvojilo je oko 35 miliona dinara za, čime je obezbeđeno dodatnih 40 mesta za decu u Pukovcu.

“Ponosan sam što smo se danas okupili ovde, povodom polaganja kamena temeljca za novi vrtić u okviru Projekta inkluzivnog vaspitanja i obrazovanja. Cilj nam je da obezbedimo dobre uslove za boravak dece i utičemo na smanjenje lista čekanja za upis u predškolsku ustanovu”, rekao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

On je istako da je za izgradnju objekta, kojim će se smanjiti lista čekanja upisa dece u vrtić za 160 mesta, Ministarstvo prosvete obezbedilo oko 80 miliona dinara. Predviđeni rok za završetak radova je do kraja 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari