Najveći broj umrlih u danu – 13, još 299 obolelih i ukupno 110 na respiratoru

Raste broj pacijenata na respiratorima

Ostavite komentar


  1. Istražite strukturu obolelih na respiratorima?

    1. Sad će pribrojavati ove umrle proteklih mjeseci da srede statistiku.

  2. Da li neko moze da mi objasni kako je ovaj virus Korona ili Kovid 19 , znao da ce biti izbori u Srbiji , pa se povukao na neko vreme ? Bese pocelo da nam svanjava . Ali samo sto prodjose izbori eto ga opet , zesce nego pre . Pa nesto kontam , da bi mozda bilo dobro da opet napravimo nesto slicno , nece li se povuci ova neman !

    1. Pa sve je kod nas moguće, pa i ministar vojni da ozdravi za 9 dana a bio je,,težak slučaj,, a i dalje je po mom mišljenju koje mislim da i ne mora da bude validno i važno. Samo molim admina da mi objavi komentar ako je moguće. Hvala.

  3. Da li ima da se nađe među strukom u vladi sa Vucicem da kaze da mi smo krivi sto smo bili pred i za izbore najneodgovornija zemlja samo zarad da bi dobili glasove za naredne 4 godine bez imalo grize savesti za građane Srbije.

    1. Milovane, Mićo … od onih koji savest nemaju, ne može se očekivati griža istih !!

  4. Ne treba biti veliki naucnik ili strucnjak pa uzeti samo brojeve i koristiti prostu matematiku!Zemlje koje su ispod 5% umrlih na broj zarazenih su uspele da se izbore koliko toliko sa ovim virusom!Kod nas je kazu 16000 obolelih na taj broj s obzirom na nase ekonomskoi zdravstveno stanje nacije mi smo sa onima gde je smrtnost od 8-10%!Stanje naseg zdravstvenog sistema zadnjih 30 godina je katastrofa i za to ne moze biti samo Vucic i njegov SNS kriv!Krivi su svi!Ovi samo pokusavsju da se odbrane i sliku stanja da ulepsaju pa koriste nebulozr”nase bolnice bolje nego Nemacke”…a oni koji znaju verujem znaju da je samo jedan klinicki centar u Nemackoj jaci od celog zdravstvenog sistema Srbije a Nemacka takvih klinika ima 20 najmanje!Znaci lagati i obmanjivati u ovoj situaciji je jos veca nesreca jer ce na kraju zdravstveni sistem se srusiti i istina ce izaci na svetlo dana!Ako smo imali najrigoroznije mere koje su dale rezultat moralo se postepeno popustati…nisu smele da se organizuju proslave,slave,svadbe…utakmice,turniri,mitinzi!Sada kada je vec kasno mora se preci na ozbiljno zbrinjavanje pacijenata i opremanje zdravstvenih radnika pa neka kosta koliko kosta!Od gladi necemo umreti ali od sirenja ovog virusa i te kako!Nije vreme za kukanje i za osudjivanje vreme je da se cela zemlja mobilise…da gradjani smanje kontakte,da se ne krecu bezpotrebno,a da vojska pomogne sa objektima za zbrinjavanje!I naravno kupovina testova koji tacno daju podatak ko je zarazen a ko ne!Postoje lekovi koji donekle pomazu i koji su korisceni u Francuskoj,Spaniji…oni su dostupni ako ovi Americki nisu!Vreme je za prekid svih politickih neprijateljstava a na Vucicu je da povuce prvi korak obustavi ovo ludilo vredjanja i napada na tamo neku opoziciju koja skoro i da ne postoji!

  5. Sada vec broj zrtava sustize broj stradalih u NATO agresiji. Medjutim ovog puta su nam ubice mnogo blize, nazalost od domaceg soja, valjda i lakse dostizne nego avaksi. Sta xekamo, „kvotu“ od 70% zarazenih?!

  6. Nakon rata 1999 g. nismo saznali broj mrtvih, isto tako necemo saznati ni sada broj mrtvih.
    Tako to ide u ovakvim drustvima, lazi i obmana. Nazalost.

    1. S obzirom da je ista ekipa bila na vlasti i tada i sada, ništa ne čudi.

  7. Da li ima jos pametnih koji tvrde da organizovanje izbpora usred pandemije ne predstavlja zlocin? Nema tu mnogo mudrosti niti treba fakultet da se zna!

  8. Ko je ovde lud Zvanicno ukupno 299 zarazenih a uz malo truda isto zvanicno – Macvabnski okrug 116 , Zlatiborski okrug 94 , Vojvodina 110 sve od njihovih ZZJZ i to je vec 320 a gde je ostatak Srbije !!!!!

  9. Nikada mi necete biti jasni sa ovim prenosenjem neistinitih podataka.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.