Najveći broj umrlih u danu - 13, još 299 obolelih i ukupno 110 na respiratoru 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 299 novoobolelih, a još 13 ljudi je preminulo od posledica korona virusa, što je najveći broj od početa epidemije u Srbiji.

Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 16.719‬ pozitivnih slučajeva na virus, a preminulo je 330 ljudi.

U poslednja 24 sata testirano je 8.287 osoba od kojih je 299 pozitivno, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 455.604‬ ljudi.

Aktivnih slučajeva je 2.942, a na respiratoru se trenutno nalazi 110 pacijenta.

Podaci o broju izlečenih pacijenata nisu saopšteni, a stopa smrtnosti iznosi 1,97 odsto.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je u Beogradu nepovoljna epidemiološka situacija i da nema indikacija da se ona popravlja.

Vojska Srbije će ispunjavati sve svoje zadatke, beogradsku Arenu je po naređenju vrhovnog komandanta i predsednika Vučića privela nameni i spremni smo za svaki sledeći zadatak, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Sat vremena pre nego što će Grčka juče ranom zorom zatvoriti granice za turiste iz Srbije na jednoj od njih, u Bugarskoj, kolona automobila bila je duga osam kilometara.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su danas da bi trebalo „odmah raspustiti Socijalno–ekonomski savet“, koji su ocenili kao neefikasan po pitanju pomoći domaćoj privredi u doba pandemije, a istovremeno otpočeti javnu raspravu o najboljim načinima za spas srpske ekonomije, posebno poljoprivrede.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić rekao je da država u drugoj polovini godine treba selektivno da pomogne sektore i preduzeća kojima su zbog pandemije znatno opali prihodi u odnosu na isti period 2019. godine.

Povodom zatvaranja granice Grčke za državljane Srbije, Udruženje potrošača „Efektiva“ je danas objavilo da oni koji su putovanja uplatili posle 15. marta, ne moraju da prihvate zamenska putovanja, jer, po Uredbi o zamenskim putovanjima, imaju pravo na povraćaj novca.

Reakcije vlasti na Zapadnom Balkanu na korona virus pokazale su pravo stanje i kvalitet upravljanja i želju da se pandemija upotrebi za političku korist, navodi se u analizi Instituta za saradnju i razvoj (CDI).

Nemačka kritikuje nedostatak solidarnosti u EU prema migrantima

Sramota je što Evropska unija još nije pronašla rešenje za zbrinjavanje azilanata, pet godina nakon migrantske krize, izjavio je danas nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer čija zemlja predsedava EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari