Još 359 novozaraženih, šest osoba preminulo od korone

Ostavite komentar


  1. Krizni štab se na sav glas dernjao da je opasnost prosla i da smo pobedili koronu. Vlast je pozvala navijace na tribine i dosli su u velikom broju. Prepuni nocni klubovi,kafići,nema distance,niko ne nosi maske ni rukavice nema nikakvih ogranicenja već samo nekakve glupe preporuke i sad kuku lele i kazu narod kriv. E nije. Kriva je vlast i kriva je struka jer su oni uspeli da vrate koronu u Srbiju tj Beograd.

  2. Katastrofalno je vaganje o uvodjenju ostrijih mera zadtite sa ekonomskom situacijom i kao primer gospodin Kon navodi nocne klubove gre radi 20000 ljudi!Pa je li bitnije tih 20000 od 200000koji rizikuju da izgube zivot u gomili i guzvi!Kraljevo je trebalo juce da uvede mere ali su danas odjednom objavili samo 3 zarazena…pa naravno kad testiraju 10!Za koji dan ce svi gradovi liciti na Novi Pazar i Tutin al ce tada biti kasno za mnoge!Olos koji se kocka..umesto da u ovoj situaciji zabrane okupljanja na teritoriji cele Srbije!I da upozore starije gradjane da bez preke potrebe ne izlaze napolje nekoliko dana!

    1. To nije previše, iako vam se tako čini. U svakom trenutku, u svakoj zemlji javlja se ne mali broj osoba koje imaju temperaturu, kašlju, klijaju. Za našu zemlju sa nepunih 7 miliona to je taj broj – nekoliko hiljada. Problem je u tome što je test vrlo neprecizan, ide na fifti-fifti kao da bacaš dinar. Drugi problem je u tome što oni koji imaju grip ili drugu respiratornu infekciju (RSV, parainfluenca, obična prehlada, metapneumovirus itd. ima ih mnogo), u visokom procentu mogu da budu pozitivni na koronu! O tome nam krizni štab nije baš ništa govorio. Čemu onda uopšte ovaj test, to nije nauka, precizniji je seljak na pijaci kada meri trešnje! Ali oni koji su smislili sav ovaj haos u svetu birali su najčešće i uvek prisutne simptome u populaciji. Velika je ovo igra!

  3. Vise discipline, socijalne udaljenosti i mozda neki dobar fotokataliticki preciscivac vazduha po bolnicama i stanovima moze da nam pomogne

      1. Zašto na nebo! Problem je pri kontaktima između potencialnih nosioca infekcije i neinficiranih! Zato DISTANCA 2m, bez ljublenja, dodira golim telom ,rukama, nogama, licem, itd! Distanca od 2m i u vodi! Obavezne maske u zatvorenim prostorima, na pijacama i trgovinama i rukavice i maske! Pri ulasku i izlasku obavezna dezinfekcija ruku! Kako i havnim prostrima, tako i u lokalima itd!! Robu po pijacama i trgovinama NE DIRAJTE I BIRAJTE RUKAMA! TAKO SE ŠIRI INFEKCIJA SVIH VRSTA…Lako je, naučiti, kad se hoće!

  4. Dzaba, sad koju god cifru da objave, pitam se da li je zapravo dva ili tri puta veca.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.