Još 359 novozaraženih, šest osoba preminulo od korone 1Foto: Beta/Milan Timotić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 359 novoobolelih, a šest osoba je preminulo od posledica korona virusa. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 15.195 pozitivnih slučajeva na virus, a preminulo je 287 ljudi.

Prema  podacima sa sajta Ministarstva zdravlja Covid19.rs, u poslednja 24 sata testirano je 9.013 osoba od kojih je 359 pozitivno, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 418.879 ljudi.

Aktivnih slučajeva je 1.996, a na respiratoru se trenutno nalazi 81 pacijent.

Podaci o broju izlečenih pacijenata nisu saopšteni, a stopa smrtnosti iznosi 1,89 odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će objaviti nove mere za Beograd povodom pogoršanja epidemiološke situacije u glavnom gradu, javili su beogradski mediji.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je saopštila da je pušenje povezano sa većim rizikom od težeg oblika bolesti i većoj smrtnosti od korona virusa kod hospitalizovanih pacijenata, iako nije precizirano koliko su ti rizici veći.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je danas da je povećan broj žalbi građana toj institiciji zbog nedobijanja informacija u vezi sa epidemijom nakon ukidanja vanrednog stanja 7. maja, proglašenog zbog epidemije korona virusa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se kliničko-bolnički centri „Zvezdara“ i „Bežanijska kosa“ vraćaju u sistem kovid bolnica i naglasio da bolnica „Dragiša Mišović“ neće primati pacijente jer su njeni kapaciteti popunjeni više od 90 odsto.

Tokom prethodna 24 sata od posledica infekcije korona virusom u Novom Pazaru umrle su tri osobe, a još troje se trenutno nalazi na respiratorima, izjavio je danas koordinator Opšte bolnice u tom gradu Mirsad Đerlek.

U Kliničkom centru Vojvodine sve je više pacijenata obolelih od covid 19 – trenutno ih je 91, za 11 više u odnosu na prethodni dan. Šestoro pacijenata priključeno je na mehaničku ventilaciju i nalaze se u teškoj situaciji, saopšteno je iz KCV.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari