Još dva svedoka, pa optužnica protiv Miroslava Aleksića 1Miroslav Mika Aleksić Foto: FoNet/ Marko Mišić

Više javno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da sasluša još dva svedoka u slučaju Miroslava Aleksića, nastavnika glume, optuženog za silovanje i polno uznemiravanje devet polaznica njegove škole „Stvar srca“ od 2008. do 2020. godine, saznaje Danas.

Advokat Jugoslav Tintor, zastupnik glumice Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i dve devojke koje žele da ostanu anonimne, objašnjava za naš list da su pojedini mediji preneli pogrešnu informaciju da se radi o saslušanju veštaka.

– To nije tačno. Naime, ja sam još pre mesec dana predložio da se saslušaju dva svedoka, psiholog i neuropsihijatar s kojima je Milena bila u kontaktu zbog proživljene traume, ali je tada tužilaštvo smatralo da to nije potrebno. Međutim, sada je tužilaštvo odlučilo da se i oni saslušaju kako bi se upotpunio ceo slučaj – ukazuje za naš list advokat Tintor. Prema njegovom mišljenju, saslušanja ta dva svedoka biće obavljena ove sedmice, nakon čega će biti podignuta optužnica protiv Aleksića.

Protiv Aleksića, kome je pre nekoliko dana ponovo produžen pritvor, sredinom januara pokrenuta je istraga nakon prijave šest devojaka za silovanje i seksualno uznemiravanje. U međuvremenu je dva puta proširena po prijavi još tri devojke.

Kako je Tintor ranije rekao za Danas, veštačenja glumica su pokazala verodostojnost njihovih iskaza, odnosno da su prošle kroz visok stepen emocionalne patnje. Prethodno je obavljeno veštačenje u odnosu na maloletnu žrtvu, koju takođe zastupa Tintor, jer je zbog njenih godina bilo potrebno obaviti veštačenje pre davanja iskaza. Za krivično delo koje se Aleksiću stavlja na teret propisana je kazna zatvora preko deset godina.

Prva u javnost sa optužbama protiv Aleksića izašla je glumica Milena Radulović. Ona je za Blic ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao kada je imala samo 17 godina. Govorila je i o njegovoj manipulaciji i tome kako joj je usadio „ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice“. Posle Milenine ispovesti, javile su se i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić. Ona je izjavila da je Aleksić nije silovao, ali da ju je kontinuirano seksualno uznemiravao.

– Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi da mi je Mika kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata – ispričala je Iva Ilinčić.

Priveden zbog zlostavljanja mladića

Beograd – Policija u Staroj Pazovi uhapsila je M.D. (21) jer je zlostavljao i mučio 19-godišnjeg mladića, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako je navedeno, M.D. je u prethodnom periodu zlostavljao i zastrašivao tog mladića, presretao ga na ulici i pretio mu ubistvom. Policija sumnja da je M.D. iz pištolja pucao u prozor porodične kuće tog mladića, koji je stajao pored prozora. Osnovno javno tužilaštvo odredilo je uhapšenom pritvor do 30 dana. D. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.