Pirot: Veliki narodni zbor kao nastavak borbe protiv izgradnje mini hidrocentrala

Još jedna jasna poruka: ''Reci ne za MHE''

Ostavite komentar


  1. Ljudi, ako ne budete jedinstveni i istrajni u zaštiti bar dela onoga što je ostalo posle decenijskog pustošenja ova jadne i posrnule zemlje, onda vam nema pomoći. Smešna je konstatacija ministra Trivana da…….Deo onoga što je započet verovatno neće moći da se prekine….. Pitam, a zašto? Sve to što je započeto odmah blokirati, bez odlaganja obustaviti dalje radove i potom stvari vratiti u pređašnje stanje. I sve to na teret onih koji su doneli takve pogubne odluke i dali dozvole da se gradi. Prevedeno na našu uvrnutu praksu sve će to opet platiti narod, poreski obveznici, a pojedinci koji su u tom poslu omastili prste će se izmigoljiti. Ali, i to je, opet, manja šteta od ove kojom bi se dodatno uništila zdrava životna sredina čija zaštita mora sada i dok je veka i sveta biti svetinja za sve. Ne odustajte ni po koju cenu, a siguran sam da će se cela Srbija probuditi i pružiti vam podršku. Greh je i nemamo, apsolutno, nikakvo pravo da uništavamo budućnost narednih generacija. Svaki vid ili bilo kakav oblik politike i poltikanstva u svemu ovome suzbiti u korenu i ne dozvoliti bilo čije mešanje, makar na kakvoj političkoj funkciji bio jer smo građani i meštani koji tu žive najbolje znaju šta je za njih dobro ili ne. Nikako političari. Apsolutno.

    1. Asolutno ste u pravu, treba prekinuti izgradnju započetih i porušiti izgrđene mini hidrocentrale. Ne smemo dozvoliti da postanemo taoci ovorne državne administracije koja deli autograme nekontrolisano. Umesto da tako neodgovorni državni službenici snose odgovornost od nas se zahteva da prihvatamo njihove greške i ćutimo. Vreme je da oni koji imaju državni posao nauče šta znači profesionalan odnos prema poslu i odgovornost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.