Posle iznenađujućeg poraza Ane Ivanović od Nađe Petrove, i Jelena Janković je „položila koplje“ pred Ruskinjom Anom Čakvetadze, koja je najbolju srpsku teniserku u prvom kolu WTA turnira u Istbornu savladala rezultatom 2:1 u setovima (6:7, 6:3, 6:2).

Članice naše teniske reprezentacije tako su već u prvom kolu ovog turnira izgubile od Ruskinja, budućih protivnica u FED kupu koji će se početkom 2010. godine igrati u Beogradu. Međutim, najopasnije je to što ni Petrova, a ni Čakvetadze nisu najbolje ruske teniserke, a dobro se zna da su Safina i Kuznjecova već mesecima „nedodirljive“ za srpske kraljice belog sporta.

U prvom setu, Jelena je gubila sa 1:5, a onda preokrenula na 6:5 i na kraju slavila u „taj-brejku“. Do rezultata 4:3 u drugom setu Jankovićeva je propustila čak pet brejk lopti, a onda i dozvolila protivnici da realizuje prvu. Pri rezultatu 40:40 napravila je dvostruku servis grešku, a Čakvetadze je potom samo odradila svoj deo posla za 5:3. Nekoliko minuta kasnije izjednačila je na 1:1.

Ruskinja je inicijativu prenela u set odluke, u kojem je ekspresno povela sa 4:0. Jelena je smanjila na 4:2 i prekinula seriju od sedam izgubljenih gemova, ali ipak nije uspela da ponovi podvig iz prvog dela meča. Obe srpske teniserke su već u prvom kolu Istborna spakovale kofere, ali pošto se zna da je njihova sledeća stanica Vimbldon, ko zna zašto je to dobro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari