Još nisu potpisani kolektivni ugovori u institucijama naše odbrane: I list Danas dobitnik priznanja Vojnog sindikata Srbije 1Foto: Predrag Petrović

Povodom svoje desetogodišnjice i na slavu Svetog Jovana Zlatoustog Vojni sindikat Srbije održao je svečanost u Hotelu Kragujevac na kojem se zahvalio brojnim ustanovama, institucijama, medijam i pojedincima, među kojima je i list Danas.

Predsednik sindikat Novica Antić, zahvalio se ljudima koji od 2012. godine čine ovaj, jedini reprezentativni sindikat Vojske Srbije.

– Na žalost, ni posle 10 godina još nije došlo do potpisivanja Kolektivnog ugovora u delatnostima koje čine odbrambeni sistem Srbije i to je naš cilj u budućem periodu, pozdravio je Antić, goste u Hotelu Kragujevac.

Na dan slave Vojnog sindikata Svetog Jovana Zlatoustog sveštenici Pravoslavne eparhije Šumadijske presekli su slavski kolač a sveštenik Bojan Dimitrijević poželeo je članovima Vojnog sindikata u svojoj besedi „ono što nedostaje našem narodu – slogu”.

Još nisu potpisani kolektivni ugovori u institucijama naše odbrane: I list Danas dobitnik priznanja Vojnog sindikata Srbije 2
Foto: Z. S. M.

Slavi i skupu Vojnog sindikata u Kragujevcu prisustvovali su i njihovi bratski sindikati iz Severne Makedonije i Slovenije, izaslanik vonjih snaga Bugarske, kolege iz Crne Gore.

– Želja nam je da ratova nikada više ne bude i da se u regionu okupljamo samo na ovakvim druženjima, zaključio je Antić.

Na svečanosti su dodeljena priznanja i nagrade ustanovama, kolektivima, pojedincima i medijskim kućama među kojima je i dnevni list Danas. Priznanja, nagrade i medalje takođe su dobili i medijske kuće i novinari Nove.rs. N1, agencija FoNet i Beta.

Za 10 godina postojanja prikazan je i 10-minutni film o istorijatu Vojnog sindikata od osnivanja do današnjih dana a u umetničkom delu programa ulestvovali su Saša Pilipović, glumac Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca i majstor frule Milinko Ivanović Crni sa orkestrom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari