Još se čeka početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Raška 1Foto: N. Kočović

Iako je sredinom jula ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio da će za mesec dana “krenuti radovi” na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Raška, to se još uvek nije desilo.

Vozači su prethodnih dana viđali radnike kompanije “Novi Pazar put”, koja je sa ponudom od milijardu i po dinara pobedila na tenderu, kako obilaze trasu i vrše geodetska merenja, ali bez izvođenja građevinskih radova.

U “Putevima Srbije” kažu da je u toku razmatranje dokumentacije za izvođenje radova, te da se očekuje da rekonstrukcija počne do kraja septembra.

“Ugovoreni rok za izvođenje radova je 488 dana od dana uvođenja izvođača radova u posed. Planirani rok za završetak radova je 25. novembar 2023. godine, ukoliko vremenski i drugi uslovi budu povoljni”, saopštili su iz tog javnog preduzeća.

Saobraćaj na tom, veoma opterećenom putnom pravcu, tokom izvođenja radova odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila koje će biti regulisano semaforima ili mahačima, a o čemu će izvođač radova blagovremeno obavestiti javnost.

Magistralni put Novi Pazar – Raška, dug 17,9 kilometara, godinama je u lošem stanju, a rekonstrukcijom će biti u potpunosti promenjena asfaltna podloga, ivičnjaci, telekomunikaciona i optička instalacija.

Biće rekonstruisani i mostovi, sistem za odvodnjavanje, postavljene nove bankine, LED rasveta, znakovi, izgrađeni potporni zidovi, izvršena proširenja gde je to moguće, ali i svi drugi radovi propisani glavnim projektom.

Rekonstrukciju finansiraju Evropska investiciona banka i Republika Srbija, a izvođač radova je izabran na drugom tenderu.

Pored kompanije “Novi Pazar put” za taj posao bile su zainteresovane i firme iz Kine i Turske.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari