Josip Broz nije gazio preko leševa

Stefan Gužvica, autor knjige "Prije Tita: Frakcijske borbe u Komunističkoj partiji Jugoslavije 1936-1940"

Ostavite komentar


  1. Ne vidim iz kog razloga promovišete Tita kroz intervju doktoranda. Srpski narod odlično zna da Tito i oni oko njega jesu gazili preko leševa. Brojne masovne grobnice govore o tome i nije potrebno da nam o tome oči otvara neko ko je tek počeo da se bavi naukom.

    1. Vama srbima a bogami i nama ostalim slovenskim narodima da nije bilo Staljina i Tita da nas organizuje vi SRBI a i svi SLOVENI bi bili poubijani od strane VISE RASE… Pogledaje malo PRAVU istinu u oci….

      1. Srbi su poubijani za vreme Tita više nego što je Hitler poubijao. Zašto su skrivali i bacali gašeni kreč po masovnim grobnicama koje su pravili ako su radili ispravno. Zatirali su tragove. Ali nisu uspeli da sakriju onolike masovne grobnice i pasja groblji pobijenog nedužnog naroda

    2. Ma, vidi, ti, njega: ni doktorirao nije, a pise knjige i daje intervjue! Tvoji „izvori“ su verodostojniji.

      1. Немате доказа да су Срби убијани за време Тита ако имате кажите где и како Срби су волели Тита

    3. Koje masovne grobnice? Gde? Mislite na Srebrenicu, Batajnicu, Perućac, Đerdap, Petrovo Selo….

    4. Verovatno se Vi ne bavite naukom, jer da je tako ne biste pisali nipodaštavačko-laičkim jezikom. Zato pustite one koji su spremni, da koriste svoje znalačko pero.

    5. Koliko srpski narod „odlicno zna“sta je sta, govori situacija u zemlji stvorena vlascu izabrane od strane tog naroda. A ti si tipican predstavnik tog naroda.

    6. Vi ste starijeg godista od doktoranta.
      Molim Vas, prosvetlite nas istorisjkim dogadjajima, a ne vasom fikcijom.

    7. Zato sto je istoricar proucio dokumeta, a vi ponavljate kafansko slavske, rekla kazala abrove.

  2. Otac mi je poginuo na sremskom frontu sa jos stotine mladih neobucenih iz vecinom Sumadije,bez ikakve obuke i sa jednim razlogom ,da se sto vise istrebi „srbijanska“ mladost,preporucio bih ti ,sledeci put kada piskaras takve stvari o marsalu ,da proveris svoje znanje.

    1. samo castite svoju pretezno liberalnu publiku clancima o autoritarnim zlocinacnkim licnostima i relativizacijom i poricanjem dela istih, prestace razumni ljjdi da vas citaju i postacete „juče.rs“.

      Ovaj porice crveni teror, sutra cete dati koluknu nekome kod porice holokaust

  3. Vama srbima a bogami i nama ostalim slovenskim narodima da nije bilo Staljina i Tita da nas organizuje vi SRBI a i svi SLOVENI bi bili poubijani od strane VISE RASE… Pogledaje malo PRAVU istinu u oci….

  4. Hrvat iz Kumrovca lezi u kuci cveca u Beogradu, a ubijao je Srbe u prvom svetskom ratu. Ubio je i Drazu kome se ni dan danas ne zna grob jer zemljom i dalje vlada udba i potomci komunista. Izkopati ga bagerom i pustiti niz Savu.

  5. Da nije bilo onih besomučnih nesuvislih streljanja neposredno posle II sv. rata i da nije bilo Golog Otoka, Svetog Grgura, Ramskog Rita i ostalih odmarališta, rečenica iz naslova bi bila blizu istine.

  6. Gazio je nego šta i to preko previše leševa ali dok nije učvrstio svoju vlast i zbrisao protivnike a kasnije nije. Tako i ovaj radi ali kako radi neće nikada učvrstiti vlast toliko da mu se gaće neće tresti 365/30/7/24.

  7. Posleratni komunisticki teror u Srbiji sa masovnim streljanjima Srba, Goli Otok i drugi radni logori intelektualci,. umetnici i svestenici pravoslavne crkve po zatvorima i sve drugo sto se jos uvek ne zna.

  8. Kominterna i Broz su razorili mozgove i ljudsku logiku na ovim prostorima i trajno zarobili mogućnost demokratizacije i prosperiteta Srba.
    Broz je još uvek obavijen misterija a, sve u cilju da njegovi sledbenici zavade sve narode na ovim prostorima, uvedu ih u ponovni gradjanski rat, po cepaju Jugoslaviju i postanu gospodari kriminogenih nacionalnih državice. Ideologije tu nema, već samo interes dobro organizovanih grupacija ljudi pod zastavama duginih boja.
    Staviti Broza u Raj je nehumano,ravno svim njegovim zločinima.

  9. Prvo je sredio da u Moskvi budu pobijeni svi njegovi konkurenti iz KPJ a da ne govorim o desetinama hiljada mrtvih posle takozvanog oslobodjenja…da sam ja profesor ovaj nikada ne bi doktorirao….

  10. Prebilovci pokraj Mostara i mnoga druga mjesta strdanja govore baš suprotno naslovu ovog članka.
    Pored toga što su Broz i oni oko njega gazili leševe oni su ih i ostavljali iza sebe kao neka pošast.

  11. J. Broz, austrougarski vojnik, Hrvat iz Kumrovca, agent Kominterne, ratni zlocinac i diktator krvavih ruku, nijednog trenutka tokom svoje politicke karijere od 50 godina nije prestajao da gazi preko leseva svih svojih protivnika i konkurenata, svih nacionalnosti

  12. Па сигурно није газио по Хрватској,а што се Срба тиче,јесте ли чули за Кочевје ?

  13. Масовне гробнице у крашким јамама, не, није газио преко лешева.

  14. Да. Није Тито газио преко лешева Хрвата, Словенаца, муслимана, Шиптара већ искључиво преко српских лешева.

  15. I hrišćani su bili podeljeni u sekte i zakrveni pre nego su bili prmorani od strane Cara Konstantina da se dogovore i usaglase, pre čemu je i jedan od nauglednih apostola, sada poznat kao Sveti Nikola, opalio šamar sebi ravnim. A bilo je grozomornih ubistava u “Ime Boga”, kao što su i učeni njerni studenti u Aleksandriji masakrirali lepu i mudru Hispiju.
    Ljudski nivo svesti je još uvek na tom nivou, da je i dalje čovek čoveku vuk. A teži se da Čovek Čoveku bude Bog.
    Lider postaje najlukaviji u toj borbi, kao u svakoj borbi na život i smrt.
    Inače, Jugoslavija je mogla da se peuredi da nisu vlast u Srbiji preuzel oni, kako ih je nazvao u svom dnevniku Autentični komunista Koća Popovioć: „…bašibozuk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli“. A na radost Tuđmana i njegovih ustaša, no i rahmetli Izetbegovića i lidera Albanaca u ilegali.
    Ništa novo, jer su politički lideri Srba izazvali Germane i većinu okolnih naroda da izvrše stravični genocid nad Srbima tokom Prvog i Drugog svetskog rata. Ako želite da ih vidite žive, upravo njihovi potomici sada drže Srbiju pod neviđenom okupacijom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.