Jovanović Ćuta: Mihajlović da prestane da „štanca dozvole za istražne radnje stranim kompanijama“

Ostavite komentar


  1. Profesor Cuta je u pravu.Rio Tinto je decija igra u odnosu na Homolje..Znam to vrlo dobro.Cudan je to svet.I ni malo bezazlen.Sluzio sam davnih 70-ih u gardijskoj jedinici u Petrovcu na Mlavi.Receno nam je da strogo izbegavamo svaki kontakt sa lokalnim stanovnistvom.Mrzeli su vojsku i bilo je napada na nase ljude.Primer: Bio sam zaduzen za kulturu u svojoj ceti..Posalje me porucnik da razgovaram sa direktorom jedne skole da organizujemo zajednicko drugarsko vece i kasnije igranku.Direktor me primi.Kada je cuo zasto sam dosao,opsova me gadno i rece da se njegova deca ne druze sa vojnickim propalicama i bitangama..Umalo se ne potukosmo..Da mi moj komandir nije najstrozije zabranio bilo kakv konflikt,naucio bih ga lepom ponasanju -na nas vojnicki nacin.Ovo pisem zato sto dobro poznajem taj svet,njegove mracne obicaje,i znam na sta su sve spremni kada hoce da se odbrane.Od kopanja zlata-ni pomena biti nece.

  2. Ćuta, čovek koji je hteo da izgradi mini hidroelektranu, a nakon odbijanja zahteva okrenuo se borbi protiv izgradnje MHE. Interesantno je kako je neuk narod povodljiv.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.