Jovanović (NADA): Izađite i glasajte protiv promene Ustava 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Lider Demokratske stranke Srbije i kandidat za predsednika Srbije koalicije NADA Miloš Jovanović pozvao je građane da izađu na referendum o promeni Ustava Srbije 16. januara i da glasaju protiv promene najvišeg pravnog akta.

On je za televiziju Prva rekao danas da će referendum očigledno biti održan i da Srpska koalicija NADA poziva građane da glasaju protiv.

„Ideja bojkota mi nikad nije bila bliska. Ni izbora, ni bojkot referenduma. Najvažniji razlog da se zaokruži ‘ne’ je zato što ne volimo da se olako pristupa promeni najvišeg pravnog akta“, istakao je Jovanović.

On je dodao da Srbija ima ozbiljne geopolitičke probleme, da se suočava sa secesijom dela teritorije, ocenivši da je Ustav „jedna od najvažnijih brana toj secesiji“.

„Drugo, ova promena je nametnuta spolja, to jest snažno sugerisana iz Evropske unije. Naš Ustav, naša kuća, naša zemlja, naša stvar“, naglasio je Jovanović.

On je ocenio i da „ako ima političke volje može se i u postojećem sistemu i sa postojećim ustavnim odredbama imati nezavisno pravosuđe“.

Govoreći o situaciji u Republici Srpskoj, Jovanović je rekao da se RS nalazi u „veoma teškoj situaciji i da su pritisci ogromni“.

„Jako je dobra odluka Skupštine Republike Srpske da počne vraćanje otetih nadležnosti. Važno je da imaju podršku javnosti i vlasti u Beogradu“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari