jovo bakićfoto FoNet Aleksandar Mijailović

Nisam im kriv što su ogrezli u kriminalu, pa sam konstatovao šta će im se dogoditi kada narodu prekipi (jurićemo ih po ulicama), a što im svakako i želim, kaže za Danas sociolog Jovo Bakić komentarišući izjavu premijerke u tehničkom mandatu Ane Brnabić da je on svojim izjavama podstakao nasilje nad aktivistkinjama SNS-a.

Bakić kaže da uopšte nije iznenađen napadima na sve one koje režim smatra neprijateljima, a pomenuo je i propagandni video u produkciji Večernjih novosti pod naslovom“Jezivo! Obistinile se pretnje Jova Bakića: Đilasovci počeli da jure ljude po ulicama“.

„To je još jedan propagandni film u kojem se pominjem sa još jednom izjavom besprizornice o meni“, kaže Bakić.

Dodaje da kad god režim oseti da je pod pritiskom, sete se njegovih izjava.

„Kada god režim oseća pritisak, kao što su ga osetili početkom maja prošle godine zbog masovnih ubistava i posledičnih demonstracija, ili kao što ga osećaju sada pod pritiskom otkrivene krađe izbora i nedvosmislenih poruka iz EU, njegovi čelnici se, usled uneređenosti u kojoj se nađu, sete mojih reči“, ističe Bakić.

Bakić je zamerio opozicionarima koji se ograđuju od njegovih izjava, zbog kojih je najčešće meta napada Sprske napredne stranke i njenih simpatizera.

„Ostaje još da se vidi da li će se, kao prošle godine, neke opozicione rđe takođe ograditi od mojih reči“, zaključuje Bakić.

Ana Brnabić je u utorak sazvala iznenadnu konferenciju za medije povodom napada na dve aktivistkinje SNS-a.

Ona je tom prilikom rekla da su ideolozi “Srbije protiv nasilja”, Jovo Bakić i Milovan Brkić svojim izjavama doveli do napada na aktivistkinje njene stranke.

Nabrajajući njihove izjave, dodala je i da od te “samozvane elite” nikada nismo čuli reči osude prema Brkiću i Bakiću, već su dočekani oduševljenjem.

Za podsticanje nasilja u društvu je okrivila i medije kritički nastrojene prema vlasti.

U današnjem gostovanju na televiziji Hepi, Brnabić je izjavila da su napadnute još dve aktivistkinje SNS-a, pa su tako, kako kaže, u poslednja tri dana napadnute četiri žene na ulicama Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari