"Sve je laž": Nikola Ristić za Danas nakon optužbi Ane Brnabić da je udario aktivistkinju SNS 1Lena Stevanović

Nikola Ristić iz organizovane grupe „SviĆe“ nakon optužbe premijerke Ane Brnabić da je napao aktivistkinju Srpske napredne stranke, kaže da je ova stranka izmanipulisala celom situacijom i slagala javnost.

Nikola Ristić navodi da se sve što se desilo vidi na snimku koji su postavili u nedelju uveče.

– Organizovali su hajku na nas i slagali javnost. Nije bilo fizičkog kontakta, niti smo bilo koga napali. Pogotovo se nije bilo fizičkog kontakta i niti to što tvrde da smo nekog gurnuli na ulicu, kaže Ristić.

Takođe kaže da je laž da su u pitanju bile dve žene, već su to bili muškarac i žena koji su se pravili da nisu iz Srpske napredne stranke.

– Kad su shvatili koliko je to daleko otišlo u javnost zbog našeg snimka, onda su skočili i rekli da smo napali dve žene, što je potpuna neistina, navodi Ristić.

Grupa „SviĆe“ je u nedelju objavila video snimak u kome Ivan Bjelić i Nikola Ristić snimaju aktiviste SNS-a za koje su tvrdili da proveravaju poštanske sandučiće na Banovom brdu u Beogradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Bjelić (@ofanzivan)

Nakon objavljivanja snimka, ragovala je i Srpska napredna stranka saopštenjem u kojem su istakli da je na njihove aktiviste “verbalno i fizički nasrnuo” aktivista “SviĆe” Nikola Ristić dok su obilazili članove te stranke u kampanji “od vrata do vrata” na Banovom brdu.

Ana Brnabić se obratila sinoć na izenada sazvanoj konferenciji za štampu u prisustvu članica Vlade iz SNS i dve aktivistkinje vladajuće stranke, koje tvrde da su fizički napadnute.

Brnabić je istakla da su za napad odgovorne „samozvane elite“, okupljene oko Proglasa i koalicije „Srbija protiv nasilja“ i „medijske samozvane elite“ u vlasništvu Dragana Šolaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari